Δ. Καπούνης στο MEGA: Συσσίτια για να φάνε τα ζώα στη Νάξο

admin
02/07/2015 15:08
 
 
 

Εκτός από το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα προβλήματα έχουν δημιουργεί και στον πρωτογενή τομέα στη Νάξο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών συνεταιρισμών Δημήτρη Καπούνη.

Ο κ. Καπούνης σε παρέμβαση του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” σημείωσε ότι η ΕΑΣ, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, δεν είναι δυνατόν να προμηθευτεί τροφές για τα ζώα με αποτέλεσμα αυτές να δίνονται με “δελτίο” στους παραγωγούς.

Όπως εξήγησε η Ένωση ανεφοδιάζεται κάθε 1η του μήνα με τροφές γεμίζοντας της αποθήκες της κάτι που δεν ήταν δυνατόν να συμβεί τώρα αφού οι εταιρίες ζητούν ρευστό και η ΕΑΣ, μη περιμένοντας την κατάσταση που θα διαμορφωθεί, διαθέτει μόνο επιταγές.

“Δεν προλάβαμε να παραγγείλουμε και τα χρήματα μας είναι σε επιταγές. Δεν μπορούμε να δώσουμε μετρητά στις εταιρίες για να μας δώσουν ζωοτροφές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παραγωγοί να ταΐσουν τα ζώα τους. Αναγκαζόμαστε να τους δίνουμε πολύ μικρές ποσότητες.”, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ακόμη ότι λόγω της νησιωτικότητας οι ζωοτροφές είναι επιδοτούμενες και δίδονται κάθε μονό μήνα του έτους.

“Οι αποθήκες μας είναι σχεδόν άδειες. Περιμέναμε όπως πάντα να κάνουμε τις παραγγελίες μας και να τις γεμίσουμε την 1η του μήνα” είπε.

Ο κ. Καπούνης έκανε λόγο επίσης για προβλήματα στην πώληση τόσο της πατάτας όσο και των τυριών της Ένωσης. 

“Έχουν πέσει οι παραγγελίες και αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα αφού τα ζώα αρμέγονται καθημερινά και η παραγωγή θα πρέπει να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς” σημείωσε ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η ΕΑΣ Νάξου είναι ένας κερδοφόρος συνεταιρισμός που το 2014 έκλεισε με κέρδος 1 εκατ. ευρώ.

Δείτε την παρέμβαση του Δημήτρη Καπούνη στο MEGA: ΕΔΩ 

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*