Συμμετοχή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου στο 11ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων

Άκης Αξαόπουλος
21/10/2019 13:06
 
 
 

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 11ου Συνέδριου Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στην Τήνο, με ενεργή παρουσία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.

Στο Συνέδριο που διοργάνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Κουτελιέρης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευστάθιος Πολυκρέτης, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου και μίλησαν για καίρια θέματα που απασχολούν τον Εμπορικό κόσμο της Νάξου και τις Κυκλάδες γενικότερα.

Το κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου ήταν «Εμπόριο» συνεργασία, αντοχή, ελπίδα. Ενδιαφέρουσες ομιλίες και προβληματισμοί τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν τον Εμπορικό κόσμο των Κυκλάδων.

Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Νικόλαος Κουτελιέρης ανέπτυξε το θέμα για τα POS και τις προμήθειες των τραπεζών, ενώ σημαντική ήταν η τοποθέτηση του για το θέμα των υπεραγορών και την ισοπέδωση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Στο τέλος η πρόταση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου στο θέμα αυτό ήταν να δημιουργηθεί ένα σαφή νομοθετικό «ανάχωμα» για την προστασία της νησιωτικής μικρομεσαίας επιχείρησης από τις υπεραγορές.

Επίσης, αναπτύχθηκαν θέματα όπως η νέα εμπορική τάση των Open Malls, η Οδηγία της Ε.Ε. για τη μείωση χρήση των πλαστικών μίας χρήσης, η αγοραστική παιδεία, τα μουσικά δικαιώματα, ο ασφαλιστικός φορέας ΕΦΚΑ, το νέο εργασιακό σύστημα, η αλλοίωση της αρχιτεκτονικής – δόμησης στα νησιά κ.α.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων από τις Κυκλάδες καθώς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Σάμου, Άρτας, Πόρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γ. Καρανίκας, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σ. Καφούνης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γ. Ρούσσος, καθώς και εξέχοντα πρόσωπα του πολιτικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο Συνέδριο παρευρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, οι βουλευτές των Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμας, κα Κ. Μονογυϊού, κ. Ν. Συρμαλένιος , ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος,, ο Δήμαρχος Τήνου κ.Γ. Σιώτος και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τις αποφάσεις και τα ανάλογα ψηφίσματα, τα οποία θα δημοσιευτούν. Τέλος, ανακοινώθηκε πως το 12ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων θα διεξαχθεί στη Σίφνο.

(Visited 149 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*