Νάξος: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

28h oktovriou 2016 28
Άκης Αξαόπουλος
23/10/2019 14:27
 
 
 

 

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο τετραήμερος εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Τετραήμερος σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8.00 το πρωί της 25ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.

09:00 Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

11:00 Κατάθεση Στεφάνων ως εξής:
1. Στο Μνημείο Ιερολοχίτη από μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου
2. Στο Μνημείο Γ. Βαλληνδρά από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου
3. Στην Προτομή Χ. Πραντούνα από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου

11.30 Επιμνημόσυνη Δέηση, προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων των μαθητών όλων των Σχολείων, των Σωμάτων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών στο μνημείο των Ηρώων. Τα τμήματα θα προσέρχονται συντεταγμένα με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

12.00 Μαθητική Παρέλαση στην παραλία

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Κοινοτήτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2019.

11:00 Ιστορικός περίπατος στη Χώρα της Νάξου, σε σημεία της πόλης που διαδραματίστηκαν την περίοδο της κατοχής σημαντικά γεγονότα, με αφετηρία το Άλσος Έλλης. Ομιλητής ο Φιλόλογος κ. Νικόλαος Λεβογιάννης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

07:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα σημάνουν χαρμόσυνα.

10.30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως της Νάξου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου με την παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και των πολιτών. Στη Δοξολογία θα παραστούν οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ματθαίο Χατζηπέτρο, Δ/ντή του Γενικού Λυκείου Νάξου.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων της πόλης.

Κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της υπ ́αρ. 52749/289.2006 (ΦΕΚ 1488 Β/2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού σειράς προβαδίσματος, από τους κ.κ. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,
Έπαρχο Νάξου ως Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Κοινότητας Νάξου, Διοικητή Λόχου Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων, Διοικητή Ναυτικού Παρατηρητηρίου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, Λιμενάρχη Νάξου, Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσει στεφάνι εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κυκλάδων. Για τα Σχολεία θα καταθέσουν στεφάνι οι διευθυντές των: Λυκείου Νάξου, 1ου Γυμνασίου Νάξου, 2ου Γυμνασίου Νάξου, ΕΕΕΕΚ Νάξου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, 3ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.

Προσκλητήριο Πεσόντων στρατιωτών Ελληνοϊταλικού Πολέμου (1940- 1941)
Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

11.30 Παρέλαση μαθητών και μαθητριών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ελληνίδων Οδηγών παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

12:00 Δεξίωση στο Δημαρχείο Νάξου

Τα της Ιεροτελεστίας θα φροντίσει η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, τα της συμμετοχής του Στρατού θα φροντίσει το Φρουραρχείο Νάξου, τα της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Νάξου.
Την ορθή τήρηση του προγράμματος θα φροντίσει ο κ. Εμμανουήλ Κατσούλης, καθηγητής φυσικής αγωγής του Γενικού Λυκείου Νάξου.
Στην Κοινότητα Φιλωτίου η Δοξολογία θα τελεσθεί στις 10:30 π.μ..

Στην Κοινότητα Χαλκείου στις 11:00 π.μ..

Σε όλους τους Ενοριακού Ναούς των Κοινοτήτων θα τελεσθεί Δοξολογία, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στα κατά τόπους Μνημεία Ηρώων από τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Σχολικών Μονάδων. Οι μαθητές Α/θμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης θα παρελάσουν στις κεντρικές οδούς των Κοινοτήτων τους.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα παρατεθεί κέρασμα.

Οι κατά τόπου Εφημέριοι των Ιερών Ναών παρακαλούνται να φροντίσουν τα της Ιεροτελεστίας.

(Visited 1.571 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*