VIDEO: Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ΚΕ.Γ.Ε. στη Νάξο στο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Άκης Αξαόπουλος
09/11/2019 22:40
 
 
 

 

Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας ΚΕ.Γ.Ε στη Νάξο, ήταν ένα από τα θέματα που τέθηκαν για συζήτηση με αφορμή τη διεξαγωγή του 26ου Συνεδρίου Νέων Αγροτών που ξεκίνησε τις εργασίες του την Παρασκευή.

Το θέμα έθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου Κώστας Βερνίκος ο οποίος απευθυνόμενος στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό, τον ρώτησε εάν είχε κάποια επαφή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αν στις προθέσεις του είναι η ανέγερση του ΚΕ.Γ.Ε. στο Σαγκρί.

Λιανός: Ο δήμος διαθέτει αρκετούς χώρους για αν ξεκινήσει άμεσα η εκπαίδευση αγροτών

Ο κ. Λιανός σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό του δήμου υπάρχει το ποσό των 213.000 ευρώ προκειμένου να συνταχθεί η μελέτη για το ΚΕ.Γ.Ε. ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ο δήμος διαθέτει αρκετούς χώρους και θα μπορούσε ακόμα και «αύριο το πρωί» να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα. Μάλιστα ζήτησε από το διευθυντή Αγροτικής κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που ήταν παρών στην έναρξη του συνεδρίου να ενημερώσει τους παριστάμενους σχετικά με τα προγράμματα. «Πάγιο αίτημα των ναξιωτών είναι να λειτουργήσει ΚΕ.Γ.Ε. στη Νάξο» τόνισε ο κ. Λιανός ο οποίος δήλωσε ότι άσχετα με το κτήριο στο Σαγκρί, ο δήμος είναι πρόθυμος να παραχωρήσει κατάλληλο χώρο και άμεσα να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μπουρλέτσικας: «Εφόσον εσείς προχωρήσετε …εμείς εδώ είμαστε»

Σχετικά με το ΚΕ.Γ.Ε. στο Σαγκρί, ο διευθυντής Αγροτικής Κατάρτισης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Θανάσης Μπουρλέτσικας σημείωσε ότι «εμείς δεν έχουμε κάτι νεότερο, αφού περιμένουμε από το δήμο να προχωρήσει το έργο του ΚΕ.Γ.Ε.» και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για να στελεχωθεί.
«Δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνει και εάν θα προχωρήσει. Εφόσον εσείς προχωρήσετε …εμείς εδώ είμαστε» είπε.

Ο κ. Μπουρλέτσικας ενημέρωσε ότι σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 36 δομές εκ των οποίων οι 18 είναι πιστοποιημένες και «τρέχουν» προγράμματα κατάρτισης τα οποία είναι χρήσιμα και αναγκαία να γίνονται.

Καπούνης: ΚΕ.Γ.Ε. να γίνει κι όπου θέλει ας γίνει

Για το ίδιο θέμα το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης ο οποίος τόνισε την ανάγκη λειτουργίας ΚΕ.Γ.Ε. στο νησί «άσχετα κι αν γίνει στο Σαγκρί ή σε κάποια άλλη περιοχή».

(Visited 474 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*