Τα Χριστούγεννα έρχονται νωρίς στο Σαγκρί Νάξου – Sagriland 2019: Διασκέδαση και προσφορά

Newsroom
14/11/2019 01:07
 
 
 

 

Για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Σαγκρί της Νάξου θα πραγματοποιηθεί η Sagriland 2019!

Πρόκειται για ένα διήμερο χριστουγεννιάτικο παζάρι γεμάτο δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με πολύ χορό, κέφι, μουσική και τραγούδι που θα πραγματοποιηθεί 23 και 24 Νοεμβρίου, στην πλατεία Σαγκρίου. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες αυτές θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Οι μητέρες των παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Σαγκρίου θα πωλούν χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τα δύο παραπάνω σχολεία του χωριού.

Σημαντική προσφορά στα σχολεία και τους μαθητές

Πέρσι η Sagriland είχε μεγάλη επιτυχία και από τα έσοδα των εκδηλώσεων καλύφθηκαν αρκετές ανάγκες και σημαντικές ανάγκες που είχαν τα σχολεία και οι μαθητές.

Πλέον Νηπιαγωγείο και Δημοτικό στεγάζονται στο ίδιο κτήριο ενώ τα προηγούμενα χρόνια το νηπιαγωγείο του χωριού ήταν μια μικρή αίθουσα πάνω σε ένα δρόμο και οι μαθητές αναγκάζονταν να μη βγαίνουν διάλλειμα και να είναι συνεχώς μέσα στην αίθουσα, αφού ήταν επικίνδυνο να βγουν έξω.

Πλέον το Νηπιαγωγείο του χωριού συστεγάζεται με το δημοτικό σχολείο και οι μικροί μαθητές μπορούν να βγαίνουν και να παίζουν ελεύθερα σε ένα ασφαλές κοινό προαύλιο περιτριγυρισμένο με κάγκελα αλλά και με καινούρια πέργκολα. Επίσης με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από το περσυνό παζάρι τοποθετήθηκαν στο προαύλιο του σχολείου παγκάκια ενώ ανανεώθηκε και ο κήπος ομορφαίνοντας περισσότερο το χώρο.

Και δεν είναι μόνο αυτά…

Σχεδόν όλες οι ανάγκες των μαθητών, κάθε σχολική χρονιά, καλύπτονται από τα έσοδα της Sagriland , έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι γονείς να αγοράζουν συνεχώς σχολικό εξοπλισμό για τα παιδιά τους, κάτι που ανακουφίζει κυρίως τις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο η «Sagriland» φροντίζει και για κάποιες από τις εξωσχολικές δραστηριότητες των μαθητών που ζουν στο Σαγκρί.

Κάποιοι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά τους στη Χώρα Νάξου για να κάνουν εξωσχολικές δραστηριότητες και από τα έσοδα του παζαριού το προηγούμενο σχολικό έτος, πληρωνόταν δάσκαλος έτσι ώστε να πηγαίνει στο χωριό κάθε Κυριακή και να διδάσκει στα παιδιά ρομποτική.

Επιπλέον, το σχολείο πέρυσι βάφτηκε και αγοράστηκαν νέα έπιπλα που αντικατέστησαν τα παλιά τα οποία υπήρχαν εκεί από την ίδρυση του.

Επίσης η Sagriland φροντίζει και για τις εκδρομές των μαθητών του Σαγκρίου αφού και γι αυτές όλα τα έξοδα καλύπτονται από τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί από τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Σε όλα τα παραπάνω, πολύτιμη ήταν και η στήριξη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Η παράδοση της προσφοράς συνεχίζεται…

Όπως αναφέρουν στο naxostimes.gr οι διοργανωτές, από τα φετινά έσοδα της Sagriland εκτός από το σχολικό εξοπλισμό και τις εκδρομές των μαθητών, σκοπός είναι να καλυφθούν και κάποιες ακόμα ανάγκες που έχουν τα σχολεία κυρίως σε ότι αφορά το κτηριακό. Τα κτήρια είναι αρκετά παλιά και χρειάζονται παρεμβάσεις, όπως οι τουαλέτες που θα πρέπει να επισκευαστούν αφού είναι σε άσχημη κατάσταση και χωρίς φως.

Ψυχή της Sagriland είναι οι μητέρες των μαθητών του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Σαγκρίου όπου με τη βοήθεια και τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΝΟΕΣ (Πρωτοβουλίες Νέων Ομαδικού Εθελοντισμού Σαγκρίου), της κοινότητας και αρκετών εθελοντών καταφέρνουν να ζωντανέψουν μέσα στο χειμώνα το όμορφο χωριό της Νάξου και να συγκεντρώσουν χρήματα για να στηρίξουν τα σχολεία τους.

Το πρόγραμμα της Sagriland 2019

Σάββατο 23 Νοεμβρίου
18:00 Κουκλοθέατρο – Χριστουγεννιάτικο παραμύθι από την Κατερίνα Σιδερή
19:00 Τα παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη
20:00 Χριστουγεννιάτικη εκπομπή Άρωμα Αιγαίου με τη Δανάη Κουτελιέρη

Κυριακή 24 Νοεμβρίου
10:00 Παίζοντας με τον Άγιο Βασίλη παιδικά παιχνίδια
13:00 «Ρακιτζό» με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής με τους Ηλία και Γιώργο Μουστάκη

Για το φετινό Sagriland μιλούν η Στέλλα Κονιτοπούλου και η Κατερίνα Σούσουλα

Ευχαριστούμε πολύ την ηθοποιό Κατερίνα Σούσουλα για τα υπέροχα της λόγια για τη Sagriland 2019 ! Η Κατερίνα Σούσουλα είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα με πολύ καλή ψυχή και ταλέντο σε αυτό που κάνει! Ασχολιόταν πάντα με το θέατρο και ειδικά τα μιούζικαλ ! Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά από αυτά σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές της Αθήνας! Το 2014 τη γνωρίσαμε μέσα από το the voice of greece στον ANT1 και πριν ένα χρόνο σχεδόν μέσω από το ρόλο της Τουλας στη ταινία του Νίκου Ζαπατίνα "ΠΕΡΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΝΑ " που γυρίστηκε στη Νάξο ! Όσοι Σαγκριωτες συμμετείχαμε στα γυρίσματα είχαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε από κοντά και είμαστε πολύ τυχεροί γι αυτό! Φέτος πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ #hairspray με : Μάρκο Σεφερλη , Κώστα Κοκλα, Ντορρετα Παπαδημητρίου, Μαριάννα Γερασιμιδου , Παναγιώτη Πετράκη, Ησαΐα Ματιαμπα, Άννα Φιλιππακη , Βαρβάρα Νεμπή και το μεγαλο τραγουδιστή της νέας γενιάς Βαγγέλη κακουριωτη! Για εσάς που βρίσκεστε Αθήνα μπορείτε να δείτε την παράσταση στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ Ημέρες και ώρες παραστάσεων:Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:30 και 21:00,Κυριακή 17:30Και πάλι ευχαριστούμε πολύ! ?????????? σας περιμένουμε όλους στη sagriland 2019 για καλό σκοπό!

Gepostet von νικος σκορδιαλος am Dienstag, 12. November 2019

Η μεγάλη τραγουδίστρια του νησιωτικού τραγουδιού μας εύχεται και εκείνη με το δικό της τρόπο Καλή επιτυχία για την Sagriland 2019 ! Άλλος ένας καλοψυχος άνθρωπος που μαζί με τον ευγενέστατο σύζυγό της δέχτηκαν από την πρώτη στιγμή να μας βοηθήσουν και να στηρίξουν και εκείνοι με το δικό τους τροπο τη προσπάθεια μας να ενισχύσουμε τα δύο σχολεία του χωριού μας! 30 Νοεμβρίου η Στέλλα Κονιτοπουλου τραγουδάει στο εστιατόριο "ΣΤΑΘΜΟΣ" στο Κορωπί! Στην επίσημη σελίδα της Στέλλας Κονιτοπουλου μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα της τα βήματα και τα νέα της τραγούδια: https://www.facebook.com/StellaKonitopoulouΚαι πάλι σας ευχαριστούμε πολύ και πάντα καλές δουλειές! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε όλοι και καλές γιορτές! ☃️⛄??☃️⛄???

Gepostet von νικος σκορδιαλος am Dienstag, 12. November 2019

(Visited 796 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*