Νοσοκομείο Νάξου: Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου

αξονικό τομογράφο
Άκης Αξαόπουλος
14/11/2019 13:13
 
 
 

 

Ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται στο νοσοκομείο Νάξου εδώ και αρκετό καιρό… Σήμερα παραλήφθηκαν ο εκχυτής σκιαγραφικού υλικού και τα αναλώσιμά του για αρκετούς μήνες (αξίας 8.000 ευρώ), που είναι προσφορά του Ιδρύματος ΑΙΓΑΙΑΣ του κ. Μαρτίνου.

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου έχουν ολοκληρωθεί και αυτό που μένει είναι η έγκριση της άδειας λειτουργίας του αλλά και η πρόσληψη ενός ακόμα γιατρού ακτινοδιαγνώστη, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Απιδόπουλος:

«Για τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου απαιτείται η άδεια από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, στην οποία έχει ήδη κατατεθεί ο σχετικός φάκελος με τις μετρήσεις από ακτινοφυσικό καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα εκ μέρους του νοσοκομείου. Βρισκόμαστε σε αναμονή για την έγκριση της άδειας λειτουργίας του.
Επίσης βρισκόμαστε σε αναζήτηση επικουρικού ακτινοδιαγνώστη ιατρού ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο αξονικός. Ο ήδη υπάρχων ακτινοδιαγνώστης του νοσοκομείου καλύπτει το ακτινολογικό τμήμα, τους υπερήχους και τον μαστογράφο και είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε δεύτερο ακτινοδιαγνώστη για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος».

(Visited 358 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*