Νάξος: Ακυρώσεις αποφάσεων για τα διοικητικά συμβούλια Λιμενικού Ταμείου και ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Πώς ψηφίζω στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες
Άκης Αξαόπουλος
16/12/2019 23:18
 
 
 

 

Δυο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που αφορούν τη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η ΑΔΑ ακύρωσε τις παραπάνω αποφάσεις μετά από προσφυγή που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» Βασίλης Βρούτσης που αφορούσε τη μη εκπροσώπηση της μειοψηφίας στα διοικητικά τους συμβούλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του ασκούντα καθήκοντα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Πολύκαρπου Πολυχρονάκη, ακυρώνονται οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οι οποίες όριζαν τον πρόεδρο και τα μέλη στο Λιμενικό Ταμείο και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (αρ. απόφασης: 157/30-09-2019 και 153/30-09-2019) στα οποία δεν υπήρχε εκπροσώπηση της μειοψηφίας όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ο κ. Χατζηανδρέου προειδοποίησε …ο κ. Βρούτσης κατέθεσε διοικητική προσφυγή

Το θέμα της μη εκπροσώπησης της μειοψηφίας στο Λιμενικό Ταμείο είχε αναδειχθεί και στη συζήτηση σχετικού θέματος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τη μειοψηφία.

Ειδικότερα, σε συνεδρίαση του οργάνου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος «Καθορισμός εξόδων παράστασης Προέδρου – Αντιπροέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου έτους 2019» ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου ανακοίνωσε ότι η παράταξη του δεν θα ψηφίζει κανένα θέμα που αφορά στο Λιμενικό Ταμείο, καθώς δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπός της στη διοίκηση του.

«Το Λιμενικό Ταμείο επιτελεί ένα σοβαρό έργο για τον Δήμο της Νάξου. Είναι το πιο σοβαρό – κατά την άποψη μου – νομικό πρόσωπο που έχουμε και τα έργα που έχει μπροστά του και οι δραστηριότητες στην επόμενη περίοδο είναι πολύ σημαντικά. Άρα, λοιπόν, χρειάζεστε – και πρέπει να χρειάζεστε – και τη δική μας θέση στην διαμόρφωση αυτής της λιμενικής πολιτικής» είχε αναφέρει ο κ. Χατζηανδρέου.
Μάλιστα είχε ξεκαθαρίσει, ότι η απόφαση της παράταξής του δεν οφείλεται σε «αρνητική και στείρα διάθεση», ενώ ταυτόχρονα είχε καλέσει τη δημοτική αρχή, στην επόμενη συνεδρίαση, να τροποποιήσει τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, κάτι το οποίο δε συνέβη.

Από την πλευρά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» επίσης δεν ψήφισαν σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο θέματα ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Βρούτσης, κατέθεσε διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, δικαιώθηκε.

Ευκαιρία για αλλαγές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως η περίπτωση του Λιμενικού Ταμείου και η ανασύσταση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα αφού εδώ και καιρό δέχεται πιέσεις να αλλάξει τόσο τον πρόεδρο όσο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, ο π. πρόεδρος του νομικού προσώπου Νίκος Σέργης, ο οποίος πρόσφατα ορκίστηκε και δημοτικός σύμβουλος (μετά την παραίτηση Τσολάκη) έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να ηγηθεί ξανά του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου «να συνεχίσει το έργο του» και ασκεί πιέσεις στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο οποίος φαίνεται να είχε υποσχεθεί στον κ. Σέργη τη συγκεκριμένη θέση.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σέργης επιθυμεί και άλλες αλλαγές στη σύσταση του διοικητικού συμβουλίου.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο κ. Ήμελος, ο οποίος είχε οριστεί πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου από το Δημήτρη Λιανό στην απόφαση που η ΑΔΑ ακύρωσε τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι ο κ. Σέργης έχει δώσει τελεσίγραφο στο Δημήτρη Λιανό για την προεδρία με την απειλή της ανεξαρτητοποίησης του από την παράταξη του δημάρχου.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε ότι αφορά το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αυτό σύντομα θα σταματήσει τη λειτουργία του αφού με απόφαση της δημοτικής αρχής ουσιαστικά, καταργείται, οπότε το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου.

Οι αποφάσεις της ΑΔΑ

Απόφαση ακύρωσης της υπ’ αριθ. 157/30-09-2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αναφορικά με τον διορισμό μελών και τη συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου»

Ακύρωση της υπ’ αριθ. 153/30-09-2019 (ΑΔΑ: 6ΖΝΖΩΚΗ-ΒΛΞ) απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αναφορικά με τον διορισμό μελών και τη συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης»(σ.σ. εφεξής Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Α.).

(Visited 439 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*