Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εναπόθεση αποβλήτων στην περιοχή Γαλήνης – Εγγαρών

εναπόθεση αποβλήτων στον κάμπο Γαλήνης – Εγγαρών
Newsroom
20/01/2020 15:19
 
 
 

 

Την εναπόθεση και διασπορά των υγρών αποβλήτων κτηνοτροφικής μονάδας στον κάμπο Γαλήνης – Εγγαρών καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού της Γαλήνης Νάξου.

Στην καταγγελία με αποδέκτες το γραφείο Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας αλλά και το τμήμα Δημόσιας Υγείας Νάξου, οι κάτοικοι της Γαλήνης εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση τους, αφού οι συνέπειες της διασποράς των μη επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων της κτηνοτροφικής μονάδας στην ευρύτερη περιοχή, είναι τραγικές για το περιβάλλον.

«Η δυσοσμία είναι ανυπόφορη» αναφέρουν και προσθέτουν ότι «η ζύμωση των αποβλήτων αυτών εκλύει ενδεχομένως διάφορα επιβλαβή αέρια (αμμωνία, μεθάνιο, κ.λπ.) που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, αλλά και στον τουρισμό». Υπογραμμίζουν επίσης ότι «μολύνεται το υπέδαφος και ο υδροφόρος ορίζοντας από τις τοξικές ουσίες αυτών των αποβλήτων».

Οι κάτοικοι, που συλλέγουν μάλιστα και υπογραφές, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους και να απαγορεύσουν τη διασπορά τέτοιων ανεπεξέργαστων υγρών αποβλήτων στην περιοχή.

ΕΔΩ μπορείτε να υπογράψετε

Η καταγγελία: ΕΔΩ

(Visited 529 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*