Φρικτό θάνατο βρήκε σκυλί στη Μονή Νάξου – Το κρέμασαν σε γέφυρα του χωριού (σκληρές εικόνες)

κρεμασμένο σκυλί στη Μονή Νάξου
Newsroom
03/02/2020 23:28
 
 
 

 

Από το λαιμό κρέμασε κάποιος ασυνείδητος ένα σκυλί στο χωριό Μονή της Νάξου.

Το φρικιαστικό θέαμα με το σκυλί κρεμασμένο και νεκρό, εντόπισε ένας περαστικός και ειδοποίησε το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Μέλη του Συλλόγου συνοδεία της Αστυνομίας ανέβηκαν στο χωριό και βρέθηκαν μπροστά σε αυτή την αποτρόπαια εικόνα. Το σκυλί κρεμασμένο από το λουρί του, πίσω από ένα γεφυράκι λίγο πιο έξω από το χωριό… βρήκε φρικτό θάνατο, αργό και βασανιστικό.

Για το γεγονός ενημερώθηκε και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου και από τις αστυνομικές αρχές διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες στο άψυχο σώμα του σκυλιού θα γίνει νεκροψία, ενω για έλεγχο έχουν πάρει οι αρχές το σκοινί και το λουράκι του άτυχου ζώου.

Ψήφισμα για τέτοιου είδους εγκληματίες

Το θέμα έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Νάξου και η Φιλοζωική του νησιού καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το συμβάν «να μιλήσει εκεί που πρέπει». Επίσης καλεί τους πολίτες να υπογράψουν ψήφισμα ώστε να δώσουν ηχηρό μήνυμα ότι «θα σταθούμε δυνατοί και ενωμένοι απέναντι σε αυτούς τους εγκληματίες».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Κοιτάξτε το καλά. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Είναι κίνηση εγκληματία. Κανένα ελαφρυντικό περί ψυχασθενούς κ.λπ.. Είναι απλά αλήτης, εγκληματίας.
Είναι παιδί γονιών – να το χαίρονται…
Ίσως έχει αδέρφια. Φίλους. Ίσως σύζυγο. Παιδιά – που το απευχόμαστε.
Εσείς που τον υποθάλπετε, είτε επειδή επικροτείτε είτε επειδή φοβάστε, τον χτυπάτε φιλικά στην πλάτη και του λέτε να συνεχίσει… υπάρχει η πιθανότητα να είστε κάποια στιγμή εσείς τα θύματα του.
Σε πρώτη φάση εσείς που γνωρίζετε ανοίξτε το στόμα σας εκεί που πρέπει, όχι στο καφενείο κάνοντας το μάγκα.
Σε δεύτερη φάση όλοι οι υπόλοιποι υπογράψτε το ψήφισμα ώστε να φτάσει ενωμένο το μήνυμα ότι θα σταθούμε δυνατοί και ενωμένοι απέναντι σε αυτούς τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ»

Ψηφίστε: ΕΔΩ

Σύσσωμο το χωριό καταδικάζει την πράξη

Ωστόσο ο πρόεδρος της Μονής Νάξου Αντώνης Λεγάκης, αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο κ. Λεγάκης καταδικάζει «αυτή την αποτρόπαια πράξη» όπως και σύσσωμο το χωριό της Νάξου και καλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το συμβάν να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές ώστε ο δράστης να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Ο πρόεδρος της Μονής διευκρινίζει επίσης ότι το φρικιαστικό συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή της Μονής «Σίφωνες».

κρεμασμένο σκυλί στη Μονή Νάξου

κρεμασμένο σκυλί στη Μονή Νάξου

κρεμασμένο σκυλί στη Μονή Νάξου

(Visited 5.032 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.