Σαγκρί Νάξου: Αλληλεγγύη και βοήθεια στις κρίσιμες ημέρες του κορωνοϊού

Newsroom
17/03/2020 01:55
 
 
 

 

Στο πλάι των κατοίκων του Σαγκρίου στέκεται ο πρόεδρος της Κοινότητας Μιχάλης Μανιός, ο Σύλλογος ΠΝΟΕΣ και άλλοι κάτοικοι του χωριού. Ο κ. Μανιός δίνει συμβουλές, θάρρος και βοήθεια στους συγχωριανούς του εν όψει του κινδύνου του νέου κορωνοϊού.

Με ανάρτηση του στο facebook ο κ. Μανιός ζητάει από τους Σαγκριώτες σε περίπτωση που χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια (φάρμακα, ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης, πληρωμές κ.λπ.), μπορούν να επικοινωνούν με τον ίδιο ή με κάποια άλλα συγκεκριμένα άτομα προκειμένου να μεριμνήσουν για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Όπως αναφέρει:

Αγαπητοί Συγχωριανοί,
όπως ξέρετε βρισκόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις λόγο κορωναϊού, και παρακαλούμε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και ακολουθούμε τις οδηγίες.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες και η πολιτεία κάποια στιγμή ο ιός μπορεί να μας επισκεφθεί και για αυτό τον λόγο υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για περιορισμό κατ’ οικον.
Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει συμπτώματα ή νομίζει ότι έχει συμπτώματα πρέπει να καλέσει τον ΕΟΔΥ στο 1135 για να λάβει οδηγίες.


Τι κάνετε σε περίπτωση που κάποιος διαγνωστεί με τον ιό και πρέπει να μείνει αρκετές ημέρες στο σπίτι του για ανάρρωση

Θα ήθελα να σας πω ότι σε αυτήν την περίπτωση και για όσο χρειαστεί να είστε σπίτι σας δεν θα είστε μόνοι. Αν χρειάζεστε φάρμακα και διάφορα ειδή πρώτης ανάγκης μπορείτε να επικοινωνείτε με εμένα στο τηλέφωνο 6978162956, με την Τάσια Βερνίκου στο τηλ 6946981562 ή με τον Βασίλη Δράγαζη (φούρνος Σαγκρίου) στο τηλέφωνο 22850-41773.
Έχουμε συνεννοηθεί και με τη γιατρό του χωριού ώστε να σας εξυπηρετήσουμε όσο μπορούμε σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση.

Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει και φαίνεται να δουλεύει ήδη!!

Η επικοινωνία με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη γίνεται μέσω τηλεφώνου και πηγαίνει ένας από εμάς για τις ανάγκες όλων, έτσι αντί να κινούνται 3, 4, 5 η και παραπάνω ηλικιωμένοι άνθρωποι, κινείται μόνο ένας από εμάς παίρνοντας βέβαια τα απαραίτητα μέτρα και αφήνοντας τα πράγματα έξω από το σπίτι.

Σε αυτήν την προσπάθεια ώστε να περιορίσουμε προσωρινά τις μετακινήσεις, έχουν προσφερθεί και άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν. Έκτος λοιπόν από τα τρόφιμα και τα αναγκαία φάρμακα, μπορούμε με την βοήθεια και του Ανδρέα Σαλταφερα, να σας βοηθήσουμε και στην πληρωμή διάφορων λογαριασμών μέχρι να βγούμε από την καραντίνα.

Επίσης είναι δίπλα μας και το Δ.Σ του Συλλόγου Πνοές άλλα και άλλοι συγχωριανοί που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή σε αυτήν την προσπάθεια προσφοράς και προστασίας προς τους συγχωριανούς μας.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι:
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.

Εύχομαι, να μη χρειαστεί τίποτα, αλλά για οτιδήποτε χρειαστείτε απευθυνθείτε σε εμάς. Ή εγώ ή άλλοι συγχωριανοί μας, με τους οποίους έχω συνεννοηθεί, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε για οτιδήποτε.

Να είμαστε όλοι καλά

Μιχάλης Μανιός τηλ. 6978162956
Βασίλης Δράγαζης τηλ. 22850-41773
Τασία Βερνίκου τηλ. 6946981562

Μιχάλης Μανιός
Πρόεδρος Κοινότητας Σαγκρίου

(Visited 1.598 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*