Κανένα «θετικό» κρούσμα στον κορωνοϊό στη Νάξο – Οργιάζουν τα κουτσομπολιά

Νοσοκομείο Νάξου - Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊούυ
Newsroom
17/03/2020 15:07
 
 
 

 

Σε συνέχεια της έγκυρης και διαρκούς ενημέρωσης από το naxostimes.gr σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη Νάξο, κανένα κρούσμα δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή την ώρα στο νησί.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ήταν και τα δυο τεστ που απεστάλησαν από το νοσοκομείο Νάξου σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα «ύποπτα» κρούσματα ήταν θετικά στον κορωνοϊό.

Οι φήμες οργιάζουν στο νησί, στοχοποιώντας διάφορους συμπολίτες μας και αυτό θα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Το κουτσομπολιό και το «σού ‘πα μου πες» δεν έχει κανένα νόημα τις δύσκολες αυτές στιγμές που όλοι μας ζούμε. Το μόνο που κατορθώνει κάποιος διασπείροντας όλα αυτά τα ανυπόστατα ψεύδη, περί δήθεν κρούσματα κορωνοϊού πανικοβάλει τους πολίτες, στοχοποιεί ανυποψίαστους συνανθρώπους μας και δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα.

Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα που δέχεται το naxostimes καθημερινά, δεν έχουν προηγούμενο…
Κάποιος μίλησε για το Φιλώτι που «γέμισε» κρούσματα και τους φοιτητές που ήρθαν από την Πάτρα ή τις Γαλλίδες και τους Ιταλούς που «έσπειραν» το νησί τον COVID-19. Το άλλο με το παιδάκι του δημοτικού και το δάσκαλο που έβγαλε διάγγελμα στην τάξη, εσείς το μάθατε; Για τους μαθητές του Λυκείου; Για το «κρούσμα» στον Απόλλωνα; ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ και κακοπροαίρετα κουτσομπολιά.

Ας σκεφτούμε λογικά!

Τίποτα πιο φυσιολογικό στις μέρες που ζούμε, να υπάρχει ανησυχία και πολλοί πολίτες να προσέρχονται στο νοσοκομείο, ακόμα –και γιατί όχι- για να κάνουν το τεστ του κορωνοϊού εάν παρουσιάζουν συμπτώματα, τα οποία όπως είναι γνωστό είναι παρόμοια με άλλων εποχικών ιώσεων.

Αυτό με τίποτα δε σημαίνει ότι ο καθένας που έχει κάνει το τεστ είναι και θετικός στον κορωνοϊό ούτε ότι θα τον δείξουμε με το δάχτυλο!

Αντί λοιπόν να διασπείρουμε ψευδή και επικίνδυνα κουτσομπολιά, και να τρομοκρατούμε τον κόσμο, καλύτερα είναι να μένουμε σπίτι μας, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να συμμορφωνόμαστε στα όσα μας επιδεικνύουν οι αρμόδιοι. Μόνο έτσι θα προστατευτούμε εμείς οι ίδιοι και θα προστατέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους γύρω μας.

Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νάξο, αύριο όμως μπορεί και να υπάρξει. Το νοσοκομείο είναι εδώ και από εκεί και μόνο, η πληροφόρηση είναι έγκυρη και σοβαρή.

Εάν θα υπάρξει κρούσμα COVID-19 στο νησί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανακοινωθεί, έγκυρα και επίσημα από τους αρμόδιους φορείς. Δεν θα κρατηθεί μυστικό!

Όλα τα άλλα είναι κακοπροαίρετα κουτσομπολιά γι αυτούς που δεν έχουν άλλη ασχολία από το αν έβηξε ο γείτονας, ή αν είχε πυρετό και αδιαθεσία αυτός που μένει παραπάνω.

Ψυχραιμία και πιστή εφαρμογή των οδηγιών λοιπόν και όλα θα πάνε καλά!

(Visited 6.474 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*