Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Μένουμε δυνατοί αλλά όχι σιωπηλοί

Άκης Αξαόπουλος
30/03/2020 7:35
  •  
  •  
  •  

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού βρίσκει το λαό μας ανοχύρωτο, με υποστελεχωμένο σύστημα υγείας, με μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, με τεράστια κενά σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό.

Οι εξελίξεις αυτές κάνουν αναγκαία το επόμενο διάστημα όσο ποτέ άλλοτε την αλληλεγγύη μας σε κάθε έναν, σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται με κάθε τρόπο. Οι οικονομικές & κοινωνικές συνέπειες θα πλήξουν αργά ή γρήγορα το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Η παραδοχή και από τον πρωθυπουργό σε πρόσφατο διάγγελμα του ότι όποιος αρρωστήσει σε νησί είναι καταδικασμένος αποκαλύπτει τη γύμνια του συστήματος υγείας και στα νησιά.

Η ατομική ευθύνη, που επικαλείται η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πανδημίας, δεν πρέπει να γίνει το «άλλοθι» για να ξεχαστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί για να μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα.

Και φυσικά είναι αδιανόητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, οι οποίοι μάλιστα πλήττονται ακόμα περισσότερο με τα περιοριστικά μέτρα, να καλούνται οι συνδημότες μας να στηρίξουν και να ενισχύσουν οικονομικά και υλικά τις δημόσιες δομές υγείας, όπως πρόσφατα ζήτησε με ανακοίνωση του το Ίδρυμα Στήριξης του Κ.Υ. – Νοσοκομείου Νάξου.

Αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους μας και να διεκδικήσουμε αυτό που επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες μας στην υγεία πόσο μάλλον σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

«Φοράμε τη μάσκα» αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί! Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε τη λήψη άμεσων μέτρων κάλυψης ελλείψεων περιφερειακών ιατρείων και του Κ.Υ. – Νοσοκομείου με το απαιτούμενο προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να ανταπεξέλθουν στον πόλεμο που δίνουν για τη δική μας ζωή.

Μένουμε δυνατοί και διεκδικούμε:
Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού. Να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, αλλά και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι απαραίτητος όρος ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία για να μη γίνονται χώροι μετάδοσης.
Να εξασφαλιστεί γενναία έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ειδικά αναπνευστήρες, monitor, ατομικά μέσα προστασίας κ.ά) και υποδομές.
Να εξασφαλιστούν τεστ διαγνωστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο και εξασφάλιση μεταφοράς σε εργαστήριο αξιολόγησης δείγματος.
Η κυβέρνηση πρέπει έκτακτα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, να δεσμεύσει και να εντάξει στον κρατικό σχεδιασμό και τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, που είναι δεκάδες χιλιάδες.
Πλήρη εξοπλισμό όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
Με ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους τις έχουν ανάγκη.
Στήριξη από το κράτος των αυτοαπασχολουμένων, των ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους συνέπεια της πανδημίας με φοροαπαλλαγές και έκτακτα επιδόματα.

Εμείς, θα εξακολουθήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να προτάσσουμε την άμεση επίλυση των ζητημάτων υγείας στα νησιά μας, και να καλούμε σε διεκδικήσεις για αυτά που μας ανήκουν.

Παράλληλα συμμετέχουμε και ενισχύουμε σε κάθε χωριό του δήμου μας κάθε συλλογική δράση και πρωτοβουλία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Κανένας μόνος του ! Νικάμε το φόβο!
Μένουμε δυνατοί και αλληλέγγυοι.

(Visited 70 times, 1 visits today)