Να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας του Απόλλωνα ζητά ο Δημήτρης Κορρές

admin
02/09/2015 15:10
 
 
 

Την παράταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του Απόλλωνα ζητά με το εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές.

Στο έγγραφο, που έχει ως αποδέκτες τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σέργη, ο κ. Κορρές τονίζει ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πιέσει την Περιφέρεια και κάθε αρμόδιο φορέα, να δοθεί παράταση και να ανανεωθεί εκ νέου η κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας της περιοχής.

Ταυτόχρονα, ζητά να υλοποιηθεί σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και τη δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που θα δώσουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα του Απόλλωνα, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών και βοηθώντας στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Αναλυτικά, το έγγραφο του κ. Κορρέ αναφέρει τα εξής:  

Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει η ουσιαστική αποκατάσταση των ζημιών, ούτε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης, η σύνταξη του τεχνικού φακέλου και όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται και που ζητήθηκαν από την περιφέρεια, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις 18-8-2015 συμπληρώθηκε το χρονικό περιθώριο των 3 μηνών της παράτασης κήρυξης του Απόλλωνα της ΤΚ Κορωνίδας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ο δήμος να έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθεί εκ νέου παράταση και δεδομένου ότι αυτή – όπως αναφέρεται στο έγγραφο εξουσιοδότησης του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας – δεν ανανεώνεται αυτόματα μετά το πέρας του καθορισμένου χρόνου, ζητάμε άμεσα από τη δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να πιέσει την Περιφέρεια και κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να δοθεί παράταση και να ανανεωθεί εκ νέου η κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας της περιοχής, αλλά και να υλοποιήσει την με αρ. 1/27-2-2015 απόφαση του Τ.Σ. της Τ.Κ. Κορωνίδας, επιταχύνοντας τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση των καταστροφών όπου υπάρχει επικινδυνότητα και να προχωρήσουν στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα του Απόλλωνα, θα εξαλείφουν τα αίτια που προκαλούν τις καταστροφές, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής.  

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*