Με φορητό τεχνητό νεφρό και μονάδα παραγωγής οξυγόνου εξοπλίζεται το νοσοκομείο Νάξου

Newsroom
11/04/2020 02:55
 
 
 

 

Συνεχίζεται η ενίσχυση του νοσοκομείου Νάξου με μηχανήματα και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την βελτίωση και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του ενόψει μάλιστα και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πρόσφεραν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο –και συνεχίζουν να το κάνουν- προκειμένου να ενισχύσουν τη μονάδα υγείας του νησιού ενόψει των πολλαπλών αναγκών που έχουν προκύψει με την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr πολύ σύντομα (υπολογίζεται σε 10-15 μέρες περίπου), το νοσοκομείο του νησιού θα αποκτήσει σύστημα παραγωγής οξυγόνου αλλά και φορητό τεχνητό νεφρό που θα χορηγήσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από αίτημα της διοικήτριας Καλλίτσας Φραγκίσκου.

Το φορητό τεχνητό νεφρό θα δίνει την ευκαιρία να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εκτός νοσοκομείου ενώ το μηχάνημα παραγωγής οξυγόνου θα βοηθήσει σε παθήσεις που αφορούν το αναπνευστικό.

Επίσης όπως πρόσφατα αποκάλυψε το naxostimes το νοσοκομείο Νάξου μέσω της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα αποκτήσει και μοριακό αναλυτή προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται τεστ για τον κορωνοϊό.

Δωρεές

Το τελευταίο διάστημα φορείς και πολίτες της Νάξου στηρίζουν έμπρακτα το νοσοκομείο προσφέροντας ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα για να το ενισχύσει.

Μόλις χθες αιρετοί του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσέφεραν έναν επιπλέον αναπνευστήρα (αξίας 9.300 ευρώ), «εργαλείο» απαραίτητο και για την αντιμετώπιση περιστατικών με covid-19.

Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχάσει τη δωρεά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου που μέσα από το Ίδρυμα Στήριξης του νοσοκομείου πρόσφατα προσέφερε το ποσό των 21.000 ευρώ.

Επίσης για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του νοσοκομείου βοήθησαν με χορηγίες φορείς, επιχειρήσεις και μεμονωμένα άτομα.

Ίδρυμα Στήριξης: κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση

Το Ίδρυμα Στήριξης έχει απευθύνει κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όπως σημειώνει:

«Καλούμε, κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο να προσφέρει, διά του Ιδρύματος, ό,τι επιθυμεί προς τον σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, στον λογαριασμό της Alpha Bank με ΙΒΑΝ: GR64 0140 6200 6200 0210 1026 610».

(Visited 853 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.