Ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής Νάξου για τη συμβολική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Άκης Αξαόπουλος
02/05/2020 20:18
 
 
 

 

Η Απεργιακή Επιτροπή Νάξου χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που κάτω από το φετινό σύνθημα «να μην πληρώσει ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός», συμμετείχαν στη συμβολική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από το Κέντρο Υγείας Νάξου, στις 11 πμ. Χαιρετίζουμε επίσης τους εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες που βρίσκονται στο σπίτι τους, ενώ θα ήθελαν να βρίσκονται εδώ μαζί μας, να διαδηλώνουμε μαζικά όπως κάθε χρόνο από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας την παγκόσμια μέρα αγώνα της εργατικής τάξης. Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επάγγελμάτων Νάξου, της Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, της ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ, καθώς και της Λαϊκής Συσπέιρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ένω εκ μέρους της Απεργιακής Επιτροπής μίλησε ο Βαγγέλης Κορρές.

Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην πανδημία και ταυτόχρονα ενάντια στα καθημαγμένα συστήματα υγείας ακόμα και των πιο «αναπτυγμένων» καπιταλιστικών χωρών. Όμως «τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή».

Για τους επιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών η πανδημία έχει μετατραπεί σε ευκαιρία καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων. Η πανδημία απέδειξε σε ακόμα περισσότερα μάτια πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Μόνο όσοι έχουν συμφέρον υπερασπίζονται ένα τέτοιο σάπιο σύστημα: Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το πολιτικό προσωπικό τους και μέσα σε αυτούς η συνδικαλιστική ελίτ, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που σε συνθήκες πανδημίας ο πρόεδρος της ειρωνεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων.

Δε μπορεί η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς.
Έχουμε πληρώσει ήδη πολλά! Έχουμε πληρώσει την 10ετή κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης με αμέτρητες θυσίες. Δε θα πληρώσουμε ξανά.

Δεν είναι παντοδύναμοι!
Δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου.

(Visited 180 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.