Αυτό είναι το σχέδιο για λιμάνι και παραλία Νάξου – Σφοδρή αντίδραση από την «ΕΔΩ – Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Νάξου»

λιμάνι Νάξου
Newsroom
11/05/2020 15:28
 
 
 

 

Το σχέδιο για το πως θα διαμορφωθεί η παραλιακή ζώνη και το λιμάνι της Χώρας Νάξου σύμφωνα με το νέο master plan, δημοσιοποίησε η «ΕΔΩ – Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Νάξου».

Η «ΕΔΩ» αντιδρά και εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στο εν λόγω σχέδιο σημειώνοντας ότι «ετοιμάζονται να ρίξουν χιλιάδες τόνους τσιμέντου ΞΑΝΑ στη θάλασσα. Δεν τους έφτασε που πριν χρόνια έκαναν βούρκο όλη τη θάλασσα της Χώρας και διέλυσαν οποιαδήποτε εικόνα είχαμε για το τι είναι αυτός ο τόπος που ζούμε, τώρα επιστρέφουν εκδικητικά και με μένος να τσιμεντώσουν όλα τα παράλια».

Το master plan για το λιμάνι της Νάξου έχει ήδη παραδοθεί από την εταιρεία που το έχει εκπονήσει, για λογαριασμό του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Λιμενικό Ταμείο, στις αρμόδιες αρχές και αναμένεται άμεσα να βγει σε διαβούλευση για το κοινό.

Ωστόσο, όλοι βρίσκονται σε αναμονή να ανακοινωθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση -στην οποία θα δημοσιευτεί- προκειμένου να μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες και να καταθέσουν τις απόψεις τους, κάτι που θα διαρκέσει για 45 ημέρες και θα καθορίσει την τελική μορφή του σχεδίου.

Αυτό είναι το σχέδιο για το λιμάνι και την παραλία Χώρας Νάξου

Ωστόσο οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις εκφράζονται από την «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Νάξου» που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΕΚΤΑΚΤΟ. Αυτό είναι το σχέδιο για την παραλιακή ζώνη της Χώρας της Νάξου.

Ετοιμάζονται να ρίξουν χιλιάδες τόνους τσιμέντου ΞΑΝΑ στη θάλασσα. Δεν τους έφτασε που πριν χρόνια έκαναν βούρκο όλη τη θάλασσα της Χώρας και διέλυσαν οποιαδήποτε εικόνα είχαμε για το τι είναι αυτός ο τόπος που ζούμε, τώρα επιστρέφουν εκδικητικά και με μένος να τσιμεντώσουν όλα τα παράλια.

Έχουμε τεράστια ευθύνη να μιλήσουμε άμεσα για το ποιον τόπο θα αφήσουμε στην επόμενη γενιά. Μας παρουσιάζουν τα τσιμέντα ως πρόοδο την ίδια ώρα που οι νέοι μιλάνε για προστασία του περιβάλλοντος, μιλάνε και φωνάζουν για έναν άλλο κόσμο. Θα μας γλυκάνουν πάλι με χρήματα, θα μας πουλήσουν τουρισμό με γιωτ και πλοία και κρουαζιέρες ως άλλα καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.

Όσο ζούμε, θα είμαστε μαζί με εκείνους που θέλουν ο τόπος τους να είναι Νάξος και όχι Βουλιαγμένη ή Γλυφάδα.

Θα είμαστε με εκείνους που θέλουν να κάνουν μπάνιο στο Βίντσι και στον Αη Γιώργη, θα είμαστε με εκείνους που κουβεντιάζουν με την Πορτάρα και μιλάνε με τη Γρόττα.
Θα μας βρουν απέναντι όλοι εκείνοι που θέλουν τσιμέντα, βούρκους, απαγορεύσεις και μπάρες.

Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας, παρά τις διαφορές μας, παρά τα αριστερά και τα δεξιά μας και να απαιτήσουμε να μη γίνει ΠΟΤΕ αυτό που προγραμματίζεται, δεν είναι θέμα αισθητικό, είναι θέμα ζωτικό, είναι η ίδια η ζωή μας.

Σε πρώτη φάση βρείτε εκείνους που ψηφίσατε και κάνετέ τους σαφές ότι αν προχωρήσουν δεν θα τους ξαναψηφίσει ούτε η μανούλα τους. Μην το υποτιμάτε αυτό, μόνο αυτό τους νοιάζει. Σε δεύτερη φάση αν καταφέρουν και τα ψηφίσουν θα οργανωθούμε και θα ξαναμιλήσουμε από κοντά και από το δρόμο και από μέσα από τα δημαρχεία και τα συμβούλια.

Το σχέδιο, στην περιοχή κάτω από το δημαρχείο

 

Το σχέδιο για την παραλία της Χώρας Νάξου

 

Το σχέδιο για το λιμάνι Νάξου

*φωτογραφίες σχεδίων: «ΕΔΩ – Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Νάξου»

(Visited 3.081 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*