Νάξος: Εγκρίθηκε η μελέτη για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του λιμανιού

λιμάνι Νάξου
Newsroom
14/05/2020 17:10
 
 
 

 

Με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ εγκρίθηκε η μελέτη βελτίωσης εγκαταστάσεων λιμένα Νάξου, η οποία περιλαμβάνεται στις 25 μελέτες (συνολικού προϋπολογισμού 6.370.000 ευρώ), για την ωρίμανση έργων της περιόδου του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τις οποίες ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020, σύμφωνα με την απόφαση του Υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη.

Μία ακόμη μελέτη που εγκρίθηκε για την Νάξο είναι κι αυτή της βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Χώρα – Χαλκί – Φιλώτι Ν. Νάξου (προϋπολογισμού 300.000 ευρώ).

Όσον αφορά στις υπόλοιπες Κυκλάδες, ο Υφυπουργός, κάνοντας δεκτές τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες αντανακλούν τις τοπικές αναπτυξιακές προτεραιότητες, χρηματοδοτεί τις ακόλουθες μελέτες:
*Μελέτη βελτίωσης, επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση ΑΠΕ εργοστασίου αφαλάτωσης Ερμούπολης (προϋπολογισμού 300.000 ευρώ).
*Μελέτη συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Φοίνικα, Βήσσα, Γαλησσά και Ποσειδωνίας Σύρου (προϋπολογισμού 250.000 ευρώ).
*Μελέτη Γυμνάσιου Δήμου Θήρας (προϋπολογισμού 300.000 ευρώ).
*Μελέτη βελτίωσης κεντρικού οδικού δικτύου Ν. Κέας – Τμήμα Σωρος-Σπαθί (προϋπολογισμού 65.000 ευρώ).
*Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Άγιος Μηνάς – Πράσσα Ν. Κιμώλου (προϋπολογισμού 140.000 ευρώ).
*Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Κύθνου (προϋπολογισμού 200.000 ευρώ).
*Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Μυκόνου (προϋπολογισμού 100.000 ευρώ).
*Μελέτη βελτίωσης επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Κέας (προϋπολογισμού 60.000 ευρώ).
*Μελέτη αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων λιμένα Κατάπολων Αμοργού (προϋπολογισμού 120.000 ευρώ).

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την αναπτυξιακή πολιτική της με έργα που στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της και αφορούν κυρίως σε Μεταφορές, Περιβάλλον και Υποδομές.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης για την ένταξη των παραπάνω μελετών στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε: «Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί για την Περιφέρεια σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης που διασφαλίζει τη συνέργεια με την αξιοποίηση των πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Ανάπτυξης αναγνωρίζει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ αναμένονται και άλλες διαρθρωτικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που επέδειξε στην κρίση της πανδημίας υψηλά επίπεδα αποφασιστικότητας, αντανακλαστικών και αλληλεγγύης».

(Visited 1.732 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.