4η κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής παιδείας στη Νάξο

Newsroom
07/06/2020 01:32
 
 
 

Για τέταρτη χρονιά η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση προσκαλεί μαθητές Λυκείου 15-18 ετών από όλη την Ελλάδα και μάλιστα από τη Νάξο και τις Κυκλάδες, στην κατασκήνωση Ρητορικής και Δημοκρατικής Παιδείας, μια καινοτόμο διοργάνωση που συνδυάζει διακοπές με προσωπική ανάπτυξη.

Ο σχεδιασμός, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα βασιστεί στο τρίπτυχο «Σκέψη – Λόγος – Δράση», καθώς και σε αρχές της δημοκρατικής παιδείας, όπως η ισοτιμία και η επιλογή.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μαθητών, στην ενθάρρυνση ανάληψης πρωτοβουλιών και, για πρώτη φορά φέτος, στη δημιουργία ενός ενεργού δικτύου νέων, που θα συνεχίσει τη συνεργασία του και μετά την κατασκήνωση.

Υποστηρικτές της κατασκήνωσης είναι και φέτος το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση»-ΕΚΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τη Δημοκρατική Εκπαίδευση (EUDEC-Greece), η «Άφιξις» – Εικονικές Δίκες «Πρωταγόρας», η Ερευνητική Παιδαγωγική Ομάδα «Σείριος» και ο Ρητορικός Όμιλος Φιλοσοφικής – ΕΚΠΑ.

Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στο Maragas Beach, Αγ. Άννα-Πλάκα, σε ένα εξαιρετικό και ασφαλές περιβάλλον.

Οι εκπαιδευτές

Οι εκπαιδευτές της κατασκήνωσης είναι έμπειροι και μάχιμοι εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η οργανωτική ομάδα συμμετέχει εθελοντικά και προετοιμάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με επιμορφώσεις και σταθερή συνεργασία.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
α) την καθημερινή γνωριμία των μαθητών με τη φύση και τον πολιτισμό του νησιού (εκδρομές στη Χώρα και σε χωριά, επισκέψεις σε μουσεία, παραδοσιακές βραδιές, ενημέρωση από τοπικούς πολιτιστικούς φορείς κ.ά.), και
β) την κύρια δραστηριότητα της κατασκήνωσης, που είναι η συμμετοχή σε μια ποικιλία καθημερινών τρίωρων βιωματικών εργαστηρίων προσωπικής ανάπτυξης: ρητορική, επικοινωνία, δημιουργική γραφή, δημιουργία βίντεο, επίλυση συγκρούσεων, ανθρώπινα δικαιώματα, δημιουργική σκέψη, προσομοίωση πολιτικών θεσμών, εικονικές δίκες, φιλοσοφικές συζητήσεις, debate, TED talks και δημόσια ομιλία, αυθόρμητος λόγος, εκφραστική ανάγνωση, αυτοσχεδιασμός, παραδοσιακοί χοροί και παραδόσεις, ρητορική της εικόνας και γκράφιτι… αλλά και επιπλέον προτάσεις από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Φέτος θα εγκαινιαστούν και αγγλόφωνα εργαστήρια, με στόχο τη συμμετοχή μαθητών που διαμένουν ή που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό και δεν μιλούν καλά Ελληνικά.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 19/6/20 και τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Από κάθε σχολείο θα γίνονται δεκτοί έως 5 μαθητές.

Φόρμα εγγραφής

Όλες οι πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση: εδώ και εδώ

Ε-mail: openyourmindcamp@gmail.com | SMS στο τηλέφωνο 6944414077

(Visited 769 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*