Χωρίς καθηγητές βασικών ειδικοτήτων το Γυμνάσιο Σκαδού

admin
06/10/2015 22:08
 
 
 

Χωρίς Μαθηματικό και καθηγητές ξένων γλωσσών λειτουργεί το Γυμνάσιο Σκαδού, παρά το γεγονός ότι συμπληρώνεται ήδη ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σκαδού Νάξου, απαιτώντας την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων προκειμένου να λειτουργήσει «σωστά και δίκαια», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, στην οποία επικαλούνται και το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών τους για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου είχε ως αποδέκτη τον Περιφερειακό Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου ίου, ενώ κοινοποιήθηκε επίσης και στον Προϊστάμενο Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, τη διευθύντρια Γυμνασίου Σκαδού και ΜΜΕ.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σκαδού Νάξου καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση καθηγητών στο Γυμνάσιο μας η οποία ξεκίνησε από την περσινή χρονιά με έλλειψη ειδικοτήτων που συνεχίζεται και φέτος σε μεγαλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν βασικοί καθηγητές ( π.χ. Μαθηματικών, ξένων γλωσσών) έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί το Γυμνάσιο όπως πρέπει και όπως αξίζει στα παιδιά μας.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες και να μην υπάρχει διαχωρισμός στη μάθηση ανάμεσα στα παιδιά των χωριών και τα παιδιά των πόλεων.

Για τον λόγο αυτό απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στο Γυμνάσιο Σκαδού για να λειτουργεί σωστά και δίκαια.

Η πρόεδρος Ιωάννα Ανδρή

Η γραμματέας Μαρία Πρεβενιού

(φωτό: skadonaxos.blogspot.com)

 

(Visited 105 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*