Στη Νάξο πλέον τα τεστ για κορωνοϊό – Νέα δωρεά 7.500 ευρώ για τη λειτουργία του μοριακού αναλυτή

Newsroom
13/06/2020 01:40
 
 
 

 

Πολύ σύντομα θα μπορούν να πραγματοποιούνται τα τεστ για τον κορωνοϊό στη Νάξο, αφού το νησί απέκτησε μοριακό αναλυτή, δωρεά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ωστόσο, για τη λειτουργία του σύγχρονου αυτού μηχανήματος χρειάζεται και η ανάλογη υποδομή, κάτι που στοιχίζει περίπου 7.000- 7.500 ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr ήδη το παραπάνω ποσό έχει εξασφαλιστεί, αφού έχει δοθεί ως νέα δωρεά από Ναξιώτη, ιδιώτη προς το νοσοκομείο Νάξου και έτσι, πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα διάγνωσης τόσο για τον SARS-CoV-2 όσο και για άλλους 29 ιούς.

Με την έναρξη της λειτουργίας του μοριακού αναλυτή θα σταματήσει η αποστολή δειγμάτων ανίχνευσης κορωνοϊού στο Ινστιτούτο Παστέρ και κατ’ επέκταση η διάγνωση θα είναι άμεση χωρίς την αναμονή που παρατηρείται σήμερα με την αποστολή των δειγμάτων στην Αθήνα.

Οι χειριστές του μηχανήματος ήδη έχουν ξεκινήσει να εκπαιδεύονται ενώ η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλλίτσα Φραγκίσκου προχωράει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου πολύ σύντομα να μπει σε λειτουργία το σχετικό τμήμα στο νοσοκομείο του νησιού.

(Visited 753 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*