Πληθώρα συναντήσεων του Φιλήμονα Ζαννετίδη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και φορέων της Αυτοδιοίκησης στη Νάξο

Newsroom
17/06/2020 17:50
 
 
 

Εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη του Αντιπεριφειάρχη Πρωτογενή τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη στη Νάξο, όπου είχε συναντήσεις με όλους τους φορείς του νησιού, παρουσία του Επάρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπιζά και της γραμματέως του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευδοκίας Κατσάνη.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από τα γραφεία της Περιφέρειας, όπου ο κ. Ζαννετίδης μίλησε με τους υπαλλήλους, άκουσε τους προβληματισμούς τους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο στον τομέα που ο καθένας απασχολείται.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Νοσοκομείο (στο οποίο η Περιφέρεια έχει προσφέρει μεγάλη υλικοτεχνική βοήθεια, απαραίτητη για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού), μίλησαν με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου και επισκέφτηκαν χώρους που χρειάζονται βελτιώσεις.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Φιλώτι, όπου ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων και αγροτών, οι οποίοι – με την σειρά τους – εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έθεσαν μία σειρά αιτημάτων, οι λύσεις των οποίων θα βελτιώσουν την δυνατότητα αύξησης των παραγωγών τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους άκουσε με προσοχή, έδωσε απαντήσεις και υποσχέθηκε λύσεις για θέματα που είναι αποκλειστικά της αρμοδιότητας του, καθώς τέθηκαν και θέματα κυβερνητικής αρμοδιότητας.

Σήμερα Τετάρτη ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό και αντιδημάρχους, με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και πρότειναν λύσεις, ειδικά για την απορρόφηση των τοπικών προϊόντων.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπου κι εκεί αναπτύχθηκαν πολλά θέματα και έγιναν προτάσεις βελτίωσης για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής, αλλά και τρόποι μεγαλύτερης εξαγωγής των ήδη ονομαστών ναξιώτικων προϊόντων. Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης, μέλη του Δ.Σ. και νέοι αγρότες, οι οποίοι έθεσαν τις δικές τους απορίες και ερωτήσεις.

Τέλος ο κ. Ζαννετίδης επισκέφτηκε τοπική κτηνοτροφική μονάδα και είχε μία εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου.

Πριν αναχωρήσει για Αμοργό, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε και από το κλίμα μεταξύ των παραγωγικών τάξεων, των φορέων και της δημοτικής αρχής, το οποίο όπως είπε, «είναι πολύ καλό και διέπεται από πνεύμα συνεργασίας».

(Visited 258 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*