Τα σμυριδοχώρια της Νάξου εκπέμπουν SOS: «Στο άμεσο μέλλον θα μιλάμε για πλήρη εγκατάλειψη»

smyridergates 3 1
Newsroom
25/06/2020 11:31
 
 
 

 

Χτισμένα στη βόρεια Νάξο, τα σμυριδοχώρια έχουν στηρίξει την επιβίωσή τους στην κτηνοτροφία και κυρίως στην εξόρυξη της σμύριδας, από την οποία προέρχεται το εισόδημα περίπου του 75% των μόνιμων κατοίκων.

Το τελευταίο διάστημα, η περιοχή βρίσκεται σε αναβρασμό, μετά την απόφαση του Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων Ν. Ελλάδος, όσοι σμυριδεργάτες έχουν παραδώσει στις αποθήκες του δημοσίου περισσότερους από 150 στατήρες, η πλεονάζουσα ποσότητα να αποτελεί περιουσία του δημοσίου.

Οι πρόεδροι των Σμυριδικών Κοινοτήτων Κορώνου, Απεράθου, Κεραμωτής, Σκαδού, Μέσης και Δανακού, με κοινό τους υπόμνημα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, τον Υπουργό Εργασίας και την Επιθεώρηση Μεταλλείων, εκπέμπουν SOS για τις δυσοίωνες επιπτώσεις της απόφασης αυτής, τονίζοντας ότι «στο άμεσο μέλλον θα μιλάμε για συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης» των ορεινών χωριών, αφού οι νέοι θα τα εγκαταλείπουν προς αναζήτηση εργασίας.


(Visited 378 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.