Πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο

Newsroom
07/07/2020 23:21
 
 
 

 

Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε σήμερα στη Νάξο… Σύμφωνα με έγκυρες και εξακριβωμένες πληροφορίες του naxostimes.gr πρόκειται για Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του για διακοπές.

Ο Έλληνας γιατρός, έφτασε στη χώρα μας πριν από τέσσερις ημέρες αεροπορικώς από την Αγγλία, μέσω Σερβίας και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έκανε τεστ για τον κορωνοϊό. Όπως τον ενημέρωσαν θα τον ειδοποιούσαν για τα αποτελέσματα…

Την Κυριακή κατέφτασε στη Νάξο και συγκεκριμένα στα ανατολικά παράλια του νησιού όπου είχε ενοικιάσει δωμάτιο για τη διαμονή του.

Σήμερα το απόγευμα έλαβε τηλέφωνο από τον ΕΟΔΥ που του ανακοίνωσε ότι το τεστ ήταν θετικό. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ο Έλληνας γιατρός μετέβη (με αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει στο νησί) στις 8:00 το βράδυ, στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου, μαζί με την κόρη του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του www.naxostimes.gr ο γιατρός βρίσκεται στο δωμάτιο του και είναι καλά στην υγεία του ενώ πρόκειται να δώσει δείγμα και να υποβληθεί και σε νέο τεστ για τον κορωνοϊό.


Διαβάστε επίσης: Αρνητικό το νέο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε το αναφερόμενο ως πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο 


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιστατικό έδειξαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς, το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιάννης Πολυχρονάκος καθώς και η διοίκηση του νοσοκομείου Νάξου.

Ήδη από τον ΕΟΔΥ, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ίδιος είναι ευδιάθετος και ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ακολουθούνται πιστά όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα και του παρέχονται όλες οι απαιτούμενες εξυπηρετήσεις.

(Visited 21.020 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*