Νάξος: Τραυματισμένη χελώνα στην Αγία Άννα

Άκης Αξαόπουλος
25/07/2020 20:06
 
 
 

 

Με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι λουόμενοι στο λιμανάκι της Αγίας Άννας στη Νάξο, όταν μια θαλάσσια χελώνα Caretta-caretta βρέθηκε τραυματισμένη από αγκίστρια ψαράδων.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο το μεσημέρι και μετά από κλήση λουόμενου, στο σημείο έσπευσε ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» όπου μετά από υπόδειξη, μέλη του Συλλόγου κατάφεραν να βρουν τη χελώνα και να τη βγάλουν στην ακτή.

Με όχημα του Λιμενικού -που ωστόσο είχε ειδοποιηθεί- η θαλάσσια χελώνα μεταφέρθηκε στο σταθμό του Συλλόγου όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν 3 αγκίστρια από το αριστερό πτερύγιο και δόθηκε φροντίδα για τα τραύματα που έφερε το ερπετό, που πιθανόν προκλήθηκαν από τις πετονιές.

 

Αφού έγινε ένας γενικός έλεγχος στον «Απόλλωνα», κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω νοσηλεία και ο Σύλλογος τον επέστρεψε άμεσα Αγία Άννα όπου και κολύμπησε με ιδιαίτερη δύναμη απαλλαγμένος πλέον από τα αγκίστρια…

Πρόκειται για μια ενήλικη αρσενική Caretta-caretta βάρους 60 κιλών, η οποία βρίσκεται στην λίστα με τις καταγεγραμμένες θαλάσσιες χελώνες που παρατηρεί ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» από το 2017. Μάλιστα η Caretta-caretta έχει ονομαστεί «Απόλλωνας».

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς στα νησιά του Αιγαίου υπάρχουν δεκάδες επισκέψεις από χελώνες Caretta-caretta αλλά και φώκιες.

(Visited 1.275 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*