Ο τέως Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Ματθαίος Χατζηπέτρος αποχαιρετά τη Νάξο: «Θα σας θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη!»

Newsroom
31/08/2020 13:36
 
 
 

 

Μετά από 23 χρόνια εκπαιδευτικής παρουσίας στη Νάξο (τα τελευταία 13 μάλιστα, ως διευθυντής), ο Ματθαίος Χατζηπέτρος αποχωρεί προσωρινά από την γενέτειρά του, καθώς λόγοι «ανωτέρας βίας» τον υποχρέωσαν να υπηρετήσει την εκπαίδευση από τα σχολεία της Αθήνας.

Παρόλα αυτά, με μια αποχαιρετιστήρια επιστολή του, ευχαρίστησε εγκάρδια όλες και όλους με τους οποίους κλήθηκε να συμπορευτεί και να συνεργαστεί σε διάφορα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς βέβαια να παραλείψει τις μαθήτριες και τους μαθητές του.

Ο Ματθαίος Χατζηπέτρος τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου, θέση την οποία αναλαμβάνει από αύριο (1η Σεπτεμβρίου) ο κ. Δημήτρης Σκουλάτος ο οποίος είχε διατελέσει και πάλι διευθυντής του ΓΕΛ πριν από τον κ. Χατζηπέτρο.

Αποχαιρετιστήρια – ευχαριστήρια επιστολή του κ. Ματθαίου Χατζηπέτρου.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συνεργάτες,

Με μεγάλη συγκίνηση θέλω να αποχαιρετήσω και παράλληλα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους εσάς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμπορευτήκαμε, συνεργαστήκαμε ή έστω, ήρθαμε σε ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, μέσα κι έξω από τις σχολικές μονάδες του νησιού μας, τα 23 συνεχόμενα χρόνια που βρέθηκα σ’ αυτό ως εκπαιδευτικός!

Λόγοι «ανωτέρας βίας» με υποχρέωσαν να αποχωρήσω προσωρινά από τη γενέτειρά μου και να υπηρετήσω πλέον την εκπαίδευση, από τα σχολεία της Πρωτεύουσας…

* Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τις μαθήτριες και τους μαθητές της Νάξου, που πέρασαν «από τα χέρια μου» όλα αυτά τα χρόνια και που είχα τη χαρά να τους διδάξω γνώσεις, ήθος και αξίες, αλλά και να διδαχθώ κι εγώ απ’ αυτά.

* Στη συνέχεια, τις καλές και καλούς συναδέλφους που συνεργάστηκα μαζί τους, είτε ως καθηγητής, είτε ως διευθυντής τα τελευταία 13 συναπτά έτη, και ιδιαιτέρως τους υποδιευθυντές του ΓΕ.Λ. Νάξου κ.κ. Γιάννη Κόντε και Στέλιο Γιαμπουρά, για τους οποίους τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν τα συναισθήματά μου απέναντί τους.

* Τις καθαρίστριες των σχολείων που διηύθυνα, για την άριστη συνεργασία και την ευσυνειδησία που επεδείκνυαν στα καθήκοντά τους.

* Τους συναδέλφους και φίλους στη Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον αείμνηστο γιατρό Τοτόμη Πρωτονοτάριο, τον Αρτέμη Ψαρρό και τους άλλους προέδρους, για την άψογη συνεργασία που είχαμε ως προς την επίλυση των όποιων προβλημάτων προέκυπταν στα σχολεία που είχα τη χαρά και την τιμή να προΐσταμαι.

Επίσης:

* Τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που συνεργαστήκαμε για το κοινό καλό και τις επιτυχίες των παιδιών μας και του Σχολείου.

* Τον τέως Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Χρήστο Μιχαλόπουλο και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης, για την εξαιρετική, συναδελφική συνεργασία μας.

* Την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, για την αμέριστη υποστήριξή της, όπου και όποτε τη χρειάστηκα.

* Το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν.Αιγαίου και όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου που συνεργάστηκαν μαζί μου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και για τη βοήθειά τους, σε ό,τι τους χρειάστηκα.

* Τον Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη και τη Δημοτική Αρχή, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων (κ.κ. Χατζηανδρέου, Βρούτση, Κορρέ) και το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό, του οποίου η συμβολή στο μεγάλο επίτευγμα της δημιουργίας των δύο (2) εσπερινών εκπαιδευτικών δομών στο νησί μας, ήταν καθοριστική.

* Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος ήταν δίπλα μου σε ό,τι χρειάστηκε να με βοηθήσει και τους σεβαστούς Πατέρες, με τους οποίους είχα την όποια συνεργασία και επαφή.

* Το Διοικητή του Α.Τ. Νάξου κ. Νίκο Καραμάνη για την υποστήριξη που μου παρείχε, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των γεγονότων της κατάληψης και των βιαιοπραγιών που προκλήθηκαν στο χώρο του σχολείου.

* Τέλος, όλους τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. της Νάξου (Πόπη Αλιμπέρτη, Δανάη Μαύρου, Σοφία Κάγκανη, Νικόδημο Λιανό, Πάνο Καρανίκα, Γιάννη Βλαχάκη κ.ά.) που με αμεροληψία και αντικειμενικότητα προέβαλαν όλα τα θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων μου ως εκπαιδευτικός και ως Διευθυντής του σχολείου.

Σε όλες και σε όλους εσάς (και σε όσους άλλους δεν αναφέρω, αλλά έτυχε να συνεργαστούν μαζί μου, δείχνοντας εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπό μου) ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Θα σας θυμάμαι πάντα με συγκίνηση και αγάπη!

Εις το επανιδείν…

ΥΓ. Εύχομαι ολόψυχα σε όλα τα παιδιά, καλό ξεκίνημα στη νέα σχολική χρονιά και ιδιαιτέρως σ’ αυτά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πολλά συγχαρητήρια, καλές σπουδές και καλή τύχη στη ζωή τους… Το μέλλον τους ανήκει!

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2020

Ματθαίος Ι. Χατζηπέτρος
ΠΕ01-Θεολόγος
τέως Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου

(Visited 1.664 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*