Σμυριδεργάτες Νάξου: Οργή και αγανάκτηση για την ασφάλιση τους το 2019

Newsroom
01/09/2020 11:20
  •  
  •  
  •  

 

Οργή και την αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους σμυριδεργάτες της Νάξου η απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας που αναφέρει ότι «Όσοι σμυριδεργάτες παρέδωσαν στο δημόσιο πάνω από 150 στατήρες σμύριδας, η πλεονάζουσα ποσότητα να μεταφερθεί στο δημόσιο».

Με επιστολή-καταγγελία στον αρμόδιο (Ναξιώτη) υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση οι σμυριδεργάτες ζητούν να τηρηθεί η υπόσχεση που έχουν λάβει από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Αραβώση ότι θα το τροποποιήσει, ώστε να μπουν οι παραπάνω στατήρες και τα ένσημα που τους αναλογούν στο έτος 2019 που έγιναν οι εργασίες και η παράδοση της σμύριδας.

«Μέχρι στιγμής εισπράττουμε την πλήρη αδιαφορία από το παραπάνω υπουργείο, σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία υπόσχεση προς εμάς» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι σμυριδεργάτες στην επιστολή τους.

Η επιστολή στάλθηκε στις 30 Αυγούστου από το Σύνδεσμο Σμυριδεργατών Νάξου προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και κοινοποιήθηκε υπουργό Περιβάλλοντος και τους βουλευτές Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για μεταφορά στατήρων σμύριδας και ενσήμων στο Δημόσιο!

Κύριε υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος με έγγραφό της στις 18/6/2020 και με αρ. πρωτ. Φ 11/50 (το οποίο σας επισυνάπτουμε) αποφάσισε: «Όσοι σμυριδεργάτες παρέδωσαν στο δημόσιο πάνω από 150 στατήρες σμύριδας, η πλεονάζουσα ποσότητα να μεταφερθεί στο δημόσιο».

Μία απόφαση που προκάλεσε δικαιολογημένα την οργή και την αγανάκτηση σε όλα τα σμυριδοχώρια!
Σας ενημερώνουμε ότι ένα από τα θέματα που βάλαμε σαν Επιτροπή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ήταν αυτό και πήραμε την υπόσχεση από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Αραβώση ότι θα το τροποποιήσει ώστε να μπουν οι παραπάνω στατήρες και τα ένσημα που μας αναλογούν στο έτος 2019 που έγιναν οι εργασίες και η παράδοση της σμύριδας, όμως μέχρι στιγμής εισπράττουμε την πλήρη αδιαφορία από το παραπάνω υπουργείο, σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία υπόσχεση προς εμάς!

Σας θέτουμε υπόψη σας ότι οι αρχηγοί των ορυχείων έχουμε προβεί σε καταγγελίες στο ΙΚΑ Νάξου, για να επιστραφούν τα ένσημα στους σμυριδεργάτες όπου ανήκουν.

Κύριε υπουργέ, απευθυνόμενοι σε σας που είσαστε ο καθ’ αυτού αρμόδιος υπουργός και μάλιστα βουλευτής Κυκλάδων, να κάνετε άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να μπουν τα ένσημα στους δικαιούχους σμυριδεργάτες με βάση τις καταστάσεις των αρχηγών των ορυχείων και να καταχωρηθούν στο έτος 2019.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σμυριδεργατών
Νικόλαος Κουμερτάς
Ο γραμματέας
Γεώργιος Κουφόπουλος

(Visited 280 times, 1 visits today)