Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος»: Το κείμενο παρέμβασης και όλα τα ονόματα Ναξίων που το υπογράφουν

Newsroom
06/10/2020 02:49
 
 
 

 

 

588 υπογραφές Ναξίων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού συνοδεύουν το κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή ως αναφορά προς το Υπουργείο Παιδείας και την υπογράφουν οι βουλευτές: Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, Μ. Τσούφη, Θ. Τζάκρη και Ν. Συρμαλένιος.

Το κείμενο με τις υπογραφές που το συνοδεύουν, έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Υπουργού Υγείας ώστε το Γενικό Λύκειο Νάξου να ονομαστεί “Μανώλης Γλέζος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες τεράστια και συγκινητική είναι η ανταπόκριση τόσο Ναξίων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, όσο και άλλων, απλών πολιτών ώστε το όνομα τους να συμπεριληφθεί στην παρακάτω λίστα, κάτι το οποίο ήταν αδύνατον να συμβεί μέσα στο χρονικό διάστημα που είχε οριστεί (μέχρι τις 5 Οκτωβρίου).

Το κείμενο που υπέγραψαν Νάξιοι της επιστήμης, των Γραμμάτων και του πολιτισμού:

Μανώλης Γλέζος, το αγλάισμα της Νάξου
Παρέμβαση χρέους και μνήμης Ναξίων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού

Η Νάξος, τύχη αγαθή, γέννησε και γαλούχησε τον Μανώλη Γλέζο, αυτόν τον Μεγάλο Έλληνα, το παγκόσμιο σύμβολο της Ελευθερίας των λαών, τον πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης.
Χρέος ελάχιστο σε μάς, τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές του, αποτελεί η έγνοια μας να κρατήσουμε αναμμένο το καντήλι της μνήμης του, ως αιώνιο φάρο φωτεινό, πρότυπο ζωής και αγώνα στις νεότερες γενιές, ως αγωνιστή για τα υψηλότερα ιδανικά του παγκόσμιου πολιτισμού, για την Ελευθερία, την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την αλληλεγγύη των λαών.

Προσυπογράφουμε την απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Νάξου της 29ης Μαΐου 2020 να προστεθεί στον τίτλο του Λυκείου το όνομα του Μανώλη Γλέζου, πράξη υψηλού συμβολισμού, ένδειξη ελάχιστης τιμής και μνήμης στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στον οραματιστή, στον επιστήμονα, συγγραφέα και ποιητή, στον πολιτικό, μα και τον Δάσκαλο, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του σε αγώνες για την Παιδεία, επισκεπτόμενος εκατοντάδες σχολεία όλων των βαθμίδων ανά την Ελλάδα, παραδίνοντας στις νέες γενιές των Ελλήνων μαθήματα ζωής, Ελευθερίας, Ειρήνης, Δημοκρατίας, πατριωτισμού, γεγονός που τον κατέστησε ιδανικό πρότυπο στους νεοέλληνες, πρότυπο ήθους και αρετής.

Χρέος ελάχιστης τιμής αποτελεί η απόφαση αυτή στον ιδρυτή δέκα (10) γυμνασίων-Λυκείων σε όλα τα μικρά νησιά των Κυκλάδων, στον δημιουργό σαράντα τεσσάρων (44) βιβλιοθηκών σε όλα τα μικρά και μεσαία νησιά του Αιγαίου, τον συγγραφέα δεκαέξι (16) βιβλίων-παρακαταθήκη πνευματική στις νέες γενιές των Ελλήνων.

Ο Μανώλης Γλέζος, άνθρωπος ταπεινός, εραστής της τελειότητας, θα παραμείνει ως ο θρύλος της ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού, πρότυπο απαράμιλλου πολίτη, αγωνιστή και Έλληνα, ανυποχώρητου μαχητή, που ενσαρκώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο έννοιες, αξίες, ιδανικά, που συνιστούν την ουσία του Πολιτισμού μας, την ουσία της Παιδείας μας.

1. Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στη Νάξο και φοίτησε επί διετία στο εδώ ενιαίο τότε Γυμνάσιο.
2. Υπήρξε ο πρώτος αντιστασιακός στην Ευρώπη, στον αγώνα κατά του Άξονα και η δράση του αυτή έχει διαρκή παιδευτική, εκτός από ιστορική και συμβολική αξία. Η Ακαδημία Αθηνών, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, του απένειμε χρυσό μετάλλιο στις 28 Δεκεμβρίου 2006 γι’ αυτήν τη συμβολή του, τον αγώνα του «στης ιστορίας το διάσελο».

3. Τα περισσότερα και μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας τον τίμησαν, αναγορεύοντάς τον μάλιστα επίτιμο διδάκτορα για τις συγκεκριμένες επιστημονικές συμβολές του σε πολλά πεδία του επιστητού, αναγνωρίζοντας την ουσιαστική, βαθιά και πλατιά καλλιέργειά του.

4. Υπηρέτησε αρχές και αξίες, όπως η συνέπεια, το ήθος, η ανιδιοτέλεια, η εργατικότητα, η ανεξικακία, η σεμνότητα, η τιμιότητα, η μετριοπάθεια, η οικολογική ευαισθησία, περιβαλλόμενος την ιδιότητα κυρίως του ενεργού και άγρυπνου πολίτη, που γνοιάζεται καθημερινά για το κοινό όφελος. Όλα αυτά είναι ή πρέπει να είναι συστατικά, θεμελιακά, γονιδιακά στοιχεία της εκπαίδευσης και της παιδείας μας, έχουν άμεση σχέση με την εκπαιδευτική λειτουργία και διδασκαλία. Αλλά και με την στενά πολιτική του ιδιότητα απετέλεσε πρότυπο δημόσιας συμπεριφοράς και παρέμβασης, «κανόνα πίστεως και εικόνα πραότητος».

5. Δεν διαχώριζε τους ανθρώπους σε φίλους και εχθρούς, κάτι σπάνιο στην πολιτική μας ιστορία, και μετά τουλάχιστον την μεταπολίτευση η προσωπικότητά του έγινε ευρύτατα αποδεκτή και σεβαστή, συμπυκνώνοντας και συμβολίζοντας οικουμενικές αξίες.

6. Η διαδραστική και αλληλοδιδακτική επαφή του μέχρι τα τελευταία έτη του βίου του με 517 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (αλλά και το εξωτερικό) τον ανακήρυξαν de facto μέγα Διδάσκαλο, με πρωτότυπες και καινοτόμες προσεγγίσεις, με ανοιχτούς εκπαιδευτικούς ορίζοντες, με σπάνιες ικανότητες επικοινωνίας και μετακένωσης γνώσεων, με αμφισβήτηση βεβαιοτήτων. Αυτή δεν είναι η ουσία της εκπαίδευσης και της ανα-και αλληλοτροφοδοτούμενης διδασκαλίας;

7. Η προσφορά του στο νησί μας και στα σχολεία του υπήρξε ανεκτίμητη. Η ίδρυση Γυμνασίων στις λεγόμενες Μικρές Κυκλάδες είναι δικό του έργο. Αλλά και η γενικότερη προσφορά του στην εκπαίδευση, με την ίδρυση βιβλιοθηκών και τον εφοδιασμό με χιλιάδες βιβλία των σχολείων, αξίζει δίκαιης και προσήκουσας επιβράβευσης.

8. Η ίδρυση Μουσείων στ’ Απεράθου δεν δείχνει μόνον το σεβασμό στον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση του τόπου, αλλά και τον παιδευτικό χαρακτήρα τέτοιων πρωτοβουλιών.

9. Η έκδοση εφημερίδας (Κυκλαδικά Νέα), κοινοτικού εντύπου στ’ Απεράθου και επιστημονικού περιοδικού (Απεραθίτικα) πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην ενημέρωση και την επιστημονική έρευνα με τη σύγκρουση επιχειρημάτων, τον συγκερασμό και την αναθεώρηση απόψεων, την καινοτόμο σκέψη, την καλλιέργεια της συνεννόησης και το σεβασμό των άλλων θέσεων. Είναι άτοπο να βάζουμε κομματικά ή/και ιδεοληπτικά πρόσημα στο ονοματεπώνυμο Μανώλης Γλέζος.

10. Ήταν συγγραφέας σημαντικών βιβλίων (ιστορικών, λογοτεχνικών κ.λπ.), ενώ, ως εκδότης από το 1971, εξέδωσε πληθώρα βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα περίφημα «Ημερολόγια του βιβλίου» (1972, 1973, 1974), όπου συγκέντρωνε το σύνολο της εκδοτικής δραστηριότητας κάθε χρονιάς. Σταθμό στη συγγραφική προσφορά του αποτελούν τα δύο κορυφαία έργα ζωής: η «Συνείδηση της πετραίας γης – Κυκλαδογραφές» και η «Εθνική Αντίσταση, 1940-1945″, το δίτομο βιβλίο του, που αποτελεί σημαντική και πρωτοπόρα τομή στη μελέτη της παλλαϊκής Αντίστασης του ελληνικού λαού στους κατακτητές.

11. Διατύπωνε διαρκώς την παιδαγωγική άποψη “Timeo hominem unius libri” (Φοβάμαι τον άνθρωπο του ενός βιβλίου). Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για να σκιαγραφήσει κανείς μια προσωπικότητα με βαθύτατη καλλιέργεια και προσφορά στην παιδεία και εκπαίδευση του τόπου;

12. Ο Γλέζος είχε αρθεί υπεράνω των πολιτικών παθών και της μικροπολιτικής. Ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι εξήραν κατά καιρούς το σημαντικό συγγραφικό του έργο, την προσφορά του στη γλώσσα, στο περιβάλλον και στον πολιτισμό.

Όλα αυτά συρρέουν και συνηγορούν στο ότι αρμόζουσα τιμή για τον Μανώλη Γλέζο είναι η μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου με την προσθήκη του ονόματός του. Αυτό δεν αποτελεί μόνον την πρέπουσα τιμή για τον ίδιο, αλλά και για μάς τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσές του.

Απομένει σε όλους τους Ναξιώτες και τις Ναξιώτισσες, στους αιρετούς εκπροσώπους τους στους θεσμούς της ελληνικής Δημοκρατίας, στους τοπικούς μαζικούς φορείς, να διαβουλευτούν και να αποφασίσουν και άλλα έργα και μόνιμες δράσεις στη μνήμη του Γλέζου, ως μνημεία και εστίες διαρκούς μελέτης και διδασκαλίας της ιστορίας του, του πνευματικού του έργου, της καλλιέργειας και διάδοσης των ιδανικών, για τα οποία αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή.
Νάξος 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
1. Πατήρ Εμμανουήλ Ρεμούνδος, Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου-Πάρου της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Πάρου-Άνδρου-Μυκόνου
2. Πατήρ Γεώργιος Κων. Γανωτής, Ιερέας – δάσκαλος
3. Πατήρ Γεώργιος Προμπονάς, Θεολόγος
4. Αγαπητός Εμμ. Γιώργος, Εκπαιδευτικός
5. Αγαπητός Γ. Εμμανουήλ, Πτυχιούχος επιστήμης Υλικών ΕΜΠ
6. Αγαπητού Γ. Κυριακή, Εκπαιδευτικός
7. Αγαπητού Μαρία, Νοσηλεύτρια
8. Αλεξόπουλος Χρήστος, Εκπαιδευτικός
9. Αλιμπέρτη Αθηνά, Φιλόλογος, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Παν/μιου Κρήτης (Νεοελληνική Φιλολογία)
10. Αλιμπέρτη-Μανωλά Μαρία, δημοσιογράφος, πολιτσμολόγος
11. Αλιμπέρτη Πόπη, Δημοσιογράφος
12. Αλιμπέρτης Βασίλης, Δικηγόρος
13. Αλιμπέρτης Νικηφόρος, Ποιητής
14. Αναστασίου-Μαργαρίτη Ειρήνη, Πτυχιούχος πολιτικών επιστημών
15. Αναστασίου Φλώριος, Υποστράτηγος ε.α.
16. Αναστασίου Τάσος, Νομικός, υπεύθυνος πολιτιστικών δράσεων Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
17. Ανδριέλλος Δημήτρης, Τοπογράφος μηχανικός
18. Ανδριόπουλος Ηλίας (σύζ. Στέλλας Πρωτονοταρίου), Οικονομολόγος
19. Ανδριανοπούλου Ελένη (γεν. Θεοφίλου), Ερευνήτρια Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Bielefeld
20. Αξαόπουλος Κίμων, Καθηγητής φωτογραφίας
21. Αξαόπουλος Πέτρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
22. Αξαόπουλος Ιάκωβος, Management University of Maryland
23. Απιδόπουλος Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός
24. Βαρλάμη-Λεβογιάννη Ευαγγελία, συντ. Εκπαιδευτικός
25. Βασαλάκης Ν. Αντώνης, Γεωλόγος, γεωθερμικός Msc ΑΠΘ
26. Βασαλάκης Αντ. Νικόλαος, συντ. Εκπαιδευτικός
27. Βασαλάκης Ν. Χρήστος, Μηχανικός έργων υποδομής
28. Βασιλάκη Άννα, Πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚ)
29. Βάσιλας Γιάννης, Συγγραφέας
30. Βαχλιώτης Αλέξης (το γένος Αντωνίας Πρωτονοταρίου), Οικονομολόγος
31. Βαχλιώτης Πέτρος, Οικονομολόγος
32. Βέλλας Δημήτριος (το γένος Τζιώτη εκ μητρός) συντ. Εκπαιδευτικός, ποιητής
33. Βερνίκος Κώστας, Υποστράτηγος, πρόεδρος Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου
34. Βερνίκος Νίκος, Οικονομολόγος, πρώην Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ.
35. Βερνίκου Νίκη, Οδοντίατρος
36. Βερύκοκκος Λευτέρης, Πολιτικός μηχανικός
37. Βερύκοκκος Σταμάτης, Οικονομολόγος
38. Βερύκοκκος Στυλιανός, Οικονομολόγος
39. Βερυκόκκου Κυριακή, Φοιτήτρια Ιατρικής
40. Βερυκόκκου Νεφέλη, Γιατρός
41. Βερώνης Γιάννης, Δικηγόρος
42. Βερώνης Πολύβιος, Δικηγόρος
43. Βερώνης Στέλιος, Δικηγόρος
44. Βιτζηλαίος Στέλιος, Γιατρός
45. Βιτζηλαίου Μαρίνα, Εκπαιδευτικός
46. Βλαχού Μαρία, Φιλόλογος, Δρ. Ιστορίας Παν/μίου Αιγαίου
47. Βλασερός Γιάννης, Καρδιολόγος, Δρ Ιατρικής
48. Βλαχάκης Γιάννης, Δημοσιογράφος
49. Βιλαντώνης Κ. Μανώλης, Λογοτέχνης
50. Βλασσερού Μαργαρίτα, Γυμνάστρια
51. Βλαστός Κ. Δημήτριος, Δρ Ιατρικής ΕΚΠΑ
52. Βλαστός Κ. Νικόλαος, Χειρουργός οδοντίατρος
53. Βλαστός Δ. Κων/νος, Δρ Χειρουργός οδοντίατρος ΕΚΠΑ
54. Βλαστός Δ. Μιχάλης, Οδοντοτεχνίτης
55. Βλαστού Μιχ. Αικατερίνη, Νομικός
56. Βλαστού Μιχ. Έλενα, Ακτινοφυσικός
57. Βλησίδου Ελένη, Εκπαιδευτικός
58. Βρούτσης Στ. Βασίλης, Δικηγόρος
59. Βρούτσης Γιώργος, φοιτητής
60. Γαλάνη Μαρουδιά, συντ….
61. Γανωτή Γ. Ελένη, φοιτήτρια φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
62. Γανωτή Ζωή, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός
63. Γανωτή Κ. Μαρία, Φιλόλογος
64. Γανωτή Στ. Αργυρώ, φοιτήτρια Παιδαγωγικών ΕΚΠΑ
65. Γανωτής Γ. Κωνσταντίνος, φοιτητής Παιδαγικών Παν/μιου Πατρών
66. Γανωτής Γ. Νικόλαος, φοιτητής Φυσικού τμ. Παν/μιου Πατρών
67. Γανωτής Κ. Στέφανος, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας
68. Γανωτής Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός π. λυκειάρχης – συγγραφέας
69. Γανωτής Στ. Κωνσταντίνος, Μαθηματικός, μεταπτυχιακός ΕΚΠΑ
70. Γανωτής Στ. Κωνσταντίνος, Μαθηματικός, μεταπτυχιακός φοιτητής ΕΚΠΑ
71. Γανωτής Στεφ. Νικηφόρος, φοιτητής Φυσικής Αγωγής ΕΚΠΑ
72. Γανωτής Στ. Παναγιώτης, φοιτητής Μουσικολογίας ΕΚΠΑ
73. Γανωτής Σταύρος, Αρχιτέκτονας
74. Γερασιμίδης Γιάννης, μέλος Συλλόγου ελληνοελβετικής φιλίας (Amitiés gréco-suisses) στη Λωζάννη και δράσεις στη Νάξο
75. Γιαμούρη Μαρία, Εκπαιδευτικός
76. Γιαννούλη Ελένη, Εκπαιδευτικός
77. Γιαννούλης Γιαννούλης, Σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας
78. Γιοσμάς Γιάννης, Εκπαιδευτικός
79. Γκανιάτσα Δέσποινα (το γένος Β. Ζευγώλη), Γεωλόγος
80. Γκανιάτσα Γεωργία (το γένος Β. Ζευγώλη), Οικονομολόγος
81. Γκόνου Ειρήνη (εκ μητρός Αλιμπέρτη), Εικαστικός, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής καλών Τεχνών στο Παρίσι
82. Γκοντίνου Τασούλα, Αρχιτέκτονας ΕΜΠ
83. Γκοντίνου Χρυσάνθη, Εκπαιδευτικός
84. Γλέζος Δημήτριος, Προγραμματιστής-Αναλυτής
85. Γλέζος Εμμ. Δημήτριος, Μεταπτυχιακό ΔΕΟΣ ΑΣΟΕΕ
86. Γλέζος Δ. Μανώλης, τελειόφοιτος Φαρμακευτικής
87. Γλέζος Νίκος-Φλώρος, Μουσικός
88. Γλέζος Εμμ. Φλώριος, Πολιτικός Μηχανικός
89. Γλέζου Κατερίνα, Δρ φιλοσοφίας, Εκπαιδευτικός
90. Γλέζου Κατερίνα, Δρ Πληροφορικής, εκπαιδευτικός
91. Γλέζου Ν. Μαριέτα, Φιλόλογος
92. Γλέζου Δ. Ναταλία-Κατερίνα, Δημοσιογράφος
93. Γραμμένος Σταμ. Σταύρος, Γυμναστής
94. Γρατσία Ειρήνη, Αρχαιολόγος, συντονίστρια MONUMENTA
95. Γρατσία-Χατζούδη Σοφία, Δικηγόρος
96. Γρατσίας Αντ. Ηλίας, Δικηγόρος
97. Γρούντα Ελένη, Εκπαιδευτικός
98. Δαφερέρα-Βασιλάκη Λιλή, Λογοτέχνης
99. Δελλαρόκκας Ιω. Νικόλαος, Φαρμακοποιός, πρώην αυτοδιοικητικός
100. Δεουδέ-Γκοντίνου Μαρία, Οικονομολόγος
101. Δεμενεοπουλου Βασ. Κυριακή, Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ
102. Δεουδέ Δημ. Γεωργία, φοιτητρια Μαθηματικό Σάμου
103. Δεσποτίδου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός-Δ/ντρια Γυμνασίου Σκαδού
104. Δεσύπρη Αθ. Αντώνης, φοιτητής Παντείου
105. Δεσύπρη Αθ. Ιωάννα, Αισθητικός
106. Δέτσης Δημ Μιχαήλ, επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών
107. Δέτσης Δημ. Μιχαήλ (του Δασκάλου), επίτιμος Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου
108. Δέτσης Νίκος, Φιλόλογος, Λυκειάρχης
109. Δημέα Παναγιώτα, Ιατρός ακτινοδιαγνώστρια
110. Δημητροκάλλης Γεώργιος, Δημοσιογράφος, μέλος Δ.Σ. της ΕΚΥΤ
111. Δρυμαλίτου Αναστασία, στέλεχος πολιτιστικών ναξιακών συλλόγων
112. Eλευθερίου Άννα, Οικονομολόγος
113. Ελευθερίου Δέσποινα, Εκπαιδευτικός
114. Ελευθερίου Μάνος, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου
115. Επταήμερος Ιωάννης, Πτυχιούχος Διοίκησης επιχειρήσεων, τραπεζική MSc EAP
116. Επταήμερος Κων/νος, Μεταδικτατορικός ερευνητής ΙΤΕ Κρήτης, Δρ μηχανικής ΕΜΠ
117. Επταήμερος Νικηφόρος, Λογιστής
118. Ευριπιώτης Στέλιος, συντ. Εκπαιδευτικός- συγγραφέας
119. Ζαπάτα Έλενα, Εικαστικός
120. Ζαφείρη Γ. Αννέζα, Οικονομολόγος
121. Ζαφείρη Αντ. Γεωργία, Γιατρός
122. Ζαφείρη Αντ. Ειρήνη, Οικονομολόγος
123. Ζαφείρη Ν. Κυριακή, Πτυχιούχος τμήματος Οικονομικών σπουδών ΕΚΠΑ
124. Ζαφείρη Αντ. Μαρία, Φοιτήτρια μηχανολόγος μηχανικός
125. Ζαφείρη Αντ. Μαρία, Φοιτήτρια Ιατρικής
126. Ζαφείρη Γ. Παναγιώτα, Παιδίατρος
127. Ζαφείρης Γ. Αντώνης, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
128. Ζαφείρης Νικ. Αντώνης, Πολιτικός επιστήμονας
129. Ζαφείρης Π. Αντώνης, Οφθαλμίατρος
130. Ζαφειρόπουλος Στέλιος, Εκπαιδευτικός
131. Ζευγώλη Γ. Αννέζα, Δημοσιογράφος
132. Ζευγώλης Γιάννης, Συγγραφέας
133. Ζευγώλης Γ. Γιάννης, Γυμναστής
134. Ζευγώλης Μανώλης, Καθηγητής ΕΜΠ
135. Ζευγώλης Στ. Μανώλης, Πολιτικός μηχανικός
136. Ζευγώλης Στ. Νικόλας, Φυσικός
137. Ζευγώλης Στέφανος, Τοπογράφος Μηχανικός
138. Ζευγώλη Στεφ. Μαρία, Εκπαιδευτικός
139. Ήμελλος Μιχάλης, Εκπαιδευτικός
140. Θεοδωρόπουλος Σάκης, Φυσικοθεραπευτής
141. Θεοδωροπούλου Καλλιόπη, Αρχαιολόγος
142. Θεοδωρικάκος Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός
143. Θεόφιλος Λάζαρος, Χημικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Έπαρχος Νάξου
144. Θεοφίλου Λ. Παρασκευή, φοιτήτρια ΕΜΠ –ηλεκτρολόγος μηχανικός
145. Θεωνάς Βασίλειος, Φυσικός, Δρ ΕΚΠΑ
146. Θωμάς Αλέξης (σύζ. Κικής Πρωτονοταρίου), Ψυχίατρος
147. Θωμάς Μιχάλης, (το γένος Κικής Πρωτονοταρίου), Γιατρός
148. Ιωαννίδης Γιώργος, Γιατρός ενδοκρινολόγος
149. Iωαννίδης Μάριος, υποψήφιος Δρ πληροφορικής Παν/μιου Αιγαίου
150. Ιωαννίδης Σταύρος, μεταδιδακτορικός Ερευνητής ΕΚΠΑ
151. Κακάτσης Μιχ. Δημήτρης, Οικονομολόγος
152. Κάκος Βασίλειος, Μουσικός
153. Καλαμαρά Ρόζα, Εικαστικός
154. Καλαμαρά Στέλλα, Εικαστικός, ομ. Καθηγήτρια ΕΜΠ
155. Καλαφάτης Νίκος (συζ. Μαριάννας Πρωτονοταρίου), Εικαστικός
156. Καλαϊτζής Μανώλης, Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ. και Συλλόγου Δαμαριωνιτών Νάξου
157. Καλαϊτζής Μιχάλης, πρώην Πρόεδρος θεατρικού ομίλου Νάξου, πρώην Κοινοτάρχης Δαμαριώνα
158. Καλογερία Ελισάβετ (Βιτζηλαίου από τη μητέρα της), Εκπαιδευτικός
159. Κάλμπαρης Σπυρίδων, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
160. Καλτσά Μαρία, Εκπαιδευτικός
161. Καμβύσης Γιώργος, Δημοσιογράφος, Καλλιτέχνης
162. Καμπανέλλη Ιακ. Κατερίνα, Σκηνογράφος, ενδυματολόγος
163. Καμπούρη Μαρία, Μουσικός
164. Κανελλόπουλος Κώστας, Πολιτικός Επιστήμονας
165. Καπελλάκη Σοφία, Μηχανολόγος Μηχανικός, Dr Ing. ΕΔΙΠ ΕΜΠ
166. Καπελλάκη Στέλλα, Φιλόλογος, Εκπαιδευτικός
167. Καπίρη Μαριλένα, συντ. Λογίστρια, στέλεχος πολιτιστικών συλλόγων Νάξου
168. Καπίρη Ροδιανή, Πολιτικός μηχανικός
169. Καπίρης Δ. Αντώνιος, Γραφίστας
170. Καπούνης Δημήτριος, Διευθυντής COSMOTE Νάξου
171. Καραβία-Εμμανουήλ Σοφία, Βυζαντινολόγος
172. Καραβία Αθ. Ελένη, Γραφίστρια
173. Καραβίας Αθ. Δημήτριος, Ηλεκτρονικός
174. Καραβίας Θανάσης, Μηχανολόγος-μηχανικός
175. Καραβίας Αθ. Νικόλαος, Μουσικός
176. Καρακάσογλου Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
177. Καραμπάτσος Ηλίας, Γιατρός
178. Καραμπάτσος Ηλ. Γιώργος, Πολιτικός μηχανικός
179. Καραμπάτσου Ηλ. Δήμητρα, Αρχιτέκτων
180. Καραμπάτσου Ηλ. Σοφία, Γιατρός
181. Καρανίκας Παναγιώτης, Δημοσιογράφος
182. Καραπάτη-Χατζηπέτρου Γεωργία, Εικαστικός
183. Καραπάτη-Χατζηπέτρου Ευδοκία, Φαρμακοποιός
184. Καραπάτης Πέτρος, Οδοντίατρος
185. Καριώτης Γιώργος, Ειδικός εφαρμογών Η/Υ
186. Καρούση Μ. Ειρήνη, Εκπαιδευτικός
187. Καρούσης Ευαγ. Δημήτρης, Διαφημιστής
188. Καρποντίνη Παρασκευή (Βιβέττα), Οικονομολόγος /ναυτιλιακές σπουδές
189. Καρποντίνης Ιωάννης, Οικονομολόγος, επιχειρηματίας
190. Καρποντίνης Κων/νος, πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ, πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Νάξου
191. Καστρήσιος Ιω. Λευτέρης, Μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ
192. Καστρησίου Ελ. Μάτα, Ηθοποιός, συγγραφέας
193. Καστρησίου Σκαρλάτου Σοφία, Σκηνοθέτης, φιλόλογος
194. Κατεινά Φρ. Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
195. Κατεινάς Βασίλειος, συντ. Πολιτικός μηχανικός
196. Κατεινάς Ιω. Μανώλης, Εκπαιδευτικός, συγγραφέας
197. Κατεινάς Ιω. Νίκος, Γυμναστής
198. Κατεινάς Φρ. Νικόλας, Πολιτικός επιστήμονας
199. Κάτσαρης Αυγουστίνος, Εκπαιδευτικός
200. Κατσέλη Γ. Δήμητρα, Πληροφορικός – μεταπτυχιακός ΕΚΠΑ
201. Κατσέλη Νίνα, Φιλόλογος
202. Κατσέλη Γ. Παναγιώτα, Φοιτήτρια Παιδαγωγικού Βόλου
203. Κατσέλης Γιώργος, Μαθηματικός, εκπαιδευτικός
204. Κατσιγίνη Μυρτώ, Φιλόλογος
205. Κατσουρού Αντ. Σοφία, Φιλόλογος
206. Κατσώνη Αλεξάνδρα, Φιλόλογος
207. Κεσίνης Δημήτρης, πρώην Δημοσιογράφος, μέλος ΕΚΥΤ
208. Κίζη Θέκλα, Γιατρός, Δρ Παν/μιου Γενεύης
209. Κλεάνθους Γιάννης, Γιατρός
210. Κλουβάτος Νίκος, Γιατρός
211. Κλωστοπούλου Δέσποινα, Παιδίατρος
212. Κοίλη – Μανιού Ειρήνη, Νηπιαγωγός
213. Κοίλης Εμμ. Μιχάλης, Εκπαιδευτικός
214. Κοκκορόπουλος Νίκος, Μουσικός
215. Κόκκοτας Βασίλειος, Πολιτικός Επιστήμων, πρώην Δήμαρχος Νάξου
216. Κολλάρου –Κουτσογιαννάκη Αναστασία, Εκπαιδευτικός
217. Κονιτοπούλου Στέλλα, Καλλιτέχνης
218. Κοντογιάννη Ελισσάβετ, Πτυχιούχος Παντείου
219. Κοντοπίδης Β. Δημήτριος, Πολιτικός μηχανικός
220. Κοντόπουλος Παναγιώτης, Πολιτικός μηχανικός
221. Κοντόπουλος Γιώργος, Αρχιτέκτων
222. Κοντοσώρου-Φραγκουλοπούλου Χαρίκλεια, Φιλόλογος
223. Κορρέ Κατερίνα, Διδάσκουσα Μεσαιωνική Ιστορία
στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
224. Κορρές Ιω. Αντρέας, Εκπαιδευτικός
225. Κορρές Βασίλειος, πρώην Έπαρχος Νάξου
226. Κορρές Ιω. Γεώργιος, Εκπαιδευτικός
227. Κορρές Αντρ. Γιάννης, Φοιτητής Μηχανικός Ηλ. Υπολογιστών
228. Κορρές Αντρ. Πέτρος, Φοιτητής Ιατρικής
229. Κοσκινά Μάρθα (εγγ. Χρ. Δημέα), Κλινική ψυχολόγος
230. Κοσκινά Χαρά (εγγ. Χρ. Δημέα), Δικηγόρος
231. Κοττάκη Σταυρούλα, Οικονομολόγος
232. Κουμερτά-Θεοφίλου Κυριακή, Γιατρός αναισθησιολόγος
233. Κουσιάτζη Μάγδα, Αρχιτέκτονας
234. Κουτάτζη Άννα, Εκπαιδευτικός
235. Κουτρούλης Πέτρος, Εκπαιδευτικός
236. Κουτσογιαννάκη Κατερίνα, Πολιτικός επιστήμονας
237. Κουτσογιαννάκης Παν. Μανώλης, Οικονομολόγος
238. Κουτσογιαννάκης Παναγιώτης, Ναυπηγός-μηχανολόγος μηχανικός
239. Κουτσώνας Αθανάσιος – Δρ μαθηματικός, μουσικός
240. Κουφόπουλος Βασίλειος, Δημοσιογράφος
241. Κουφόπουλος Ιωάννης, Εκπαιδευτικός, συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής
242. Κρητικάκη Δανάη, Συντηρτήτρια έργων τέχνης
243. Κρητικός Δημήτριος, Εκπαιδευτικός
244. Κρητικός Ιω. Ελευθέριος, Μουσικός, καθηγητής Εθνικού Ωδείου
245. Κρητικός Ν. Μανώλης, Αν. καθηγητής, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ)
246. Κρητικός Νίκος, Εκπαιδευτικός
247. Κρητικός Φρέντυ, Αρχιτέκτων -Μηχανικός
248. Κρητικός Φλώριος, Εκπαιδευτικός
249. Κρητικού Π. Σοφία, Εκπαιδευτικός
250. Κριμιτζά Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
251. Κωτσάκης Διον. Αθανάσιος, Δρ Ιστορικός-αρχαιολόγος
252. Κώτσος Ιω. Δημήτριος, Εκπαιδευτικός
253. Λάγγη Πολ. Βιολέτα, Βρεφονηπιαγωγός
254. Λάγγη Πολ. Σοφία, Νηπιαγωγός
255. Λάζαρης Χρήστος (το γένος Αικ.Λεβογιάννη), Δρ, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
256. Λάζαρης Στέλιος (το γένος Αικ. Λεβογιάννη), Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών
257. Λαζαρίδης Θανάσης, Δημοσιογράφος
258. Λαμπρίδου Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
259. Λεβογιάννη Ν. Άννα, Νηπιαγωγός, δασκάλα πιάνου
260. Λεβογιάννη Ν. Δέσποινα, καθηγήτρια Αγγλικών ΕΚΠΑ
261. Λεβογιάννη Ιω. Ειρήνη, Αρχιτέκτων-Μηχανικός
262. Λεβογιάννη Ιω. Μαρία, συντ. Συμβολαιογράφος Αθηνών
263. Λεβογιάννης Ν. Αντώνιος, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
264. Λεβογιάννης Ιω. Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
265. Λεβογιάννης Κ. Μιχαήλ, Πρόεδρος Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου
266. Λεβογιάννης Μιχαήλ, ηλεκτρολόγος μηχανικός
267. Λεβογιάννης Αντ. Νικόλαος, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
268. Λεβογιάννης Iω. Νικόλαος, φιλόλογος, πρώην Βουλευτής
269. Λεγάκης Αναστάσιος, Βιολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
270. Λεγάκης Ν. Ιωάννης, Γιατρός ενδοκρινολόγος
271. Λεκάκης Στέλιος, Επισκέπτης ερευνητής Newcastle University
272. Λεμπέση Ν. Μαρία, Ιστορικός, Μουσειοπαιδαγωγός
273. Λέπουρας Στέφανος, Συγγραφέας, πρώην Πρόεδρος ΕΚΥΤ
274. Λιαγούρη-Λεβογιάννη Μπέτυ, Καθηγήτρια Αγγλικών ΕΚΠΑ
275. Λιανής Εμμ. Παναγιώτης, Γιατρός χειρουργός
276. Λιανός Νικόδημος, Δημοσιογράφος
277. Λιαπάκη Σταματίνα, Μαθηματικός, Στατιστικολόγος
278. Λιαρμακόπουλος Αλέξανδρος, Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμονας Νομικής Παν/μίου Θράκης
279. Λιαρμακόπουλος Τάκης, Επικοινωνιολόγος
280. Λιαρμακοπούλου Κυριακή, Νομικός
281. Λιβέρης Διονύσης (σύζ. Μαριέτας Σκληράκη), Αρχιτέκτονας
282. Λιβέρης Άγγελος (το γένος Μαρ. Σκληράκη), Πολιτικός Μηχανικός
283. Λιβέρη Διονυσία (το γένος Μαρ. Σκληράκη), Αρχιτέκτονας
284. Λιβέρης Κώστας (το γένος Μαρ. Σκληράκη), Πολιτικός Μηχανικός
285. Λυκουροπούλου Ζωή, στέλεχος τοπικών πολιτιστικών συλλόγων
286. Μαγκανάρης Νίκος, Εκπαιδευτικός
287. Μαγκανάρης Ιω. Παντελής, Πολιτικός μηχανικός
288. Μαϊτός Νίκος, Πολιτικός επιστήμονας, πρώην Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ.
289. Μανδηλαρά Δ. Κυριακή, Οικονομικές επιστήμες, Διοίκηση Επιχειρήσεων
290. Μανδηλαρά Τίνα, δημοσιογράφος
291. Μανδηλαράς Αντ. Δημήτριος, πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ
292. Μανδηλαράς Γ. Γιάννης, Χημικός
293. Μανδηλαράς Γ. Μανώλης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
294. Μανδηλαράς Ιω. Στάθης, Ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος ΕΜΠ
295. Μανδηλαράς Νικηφόρος, Εκπαιδευτικός
296. Μανιός Νικόλαος, Γιατρός Οφθαλμίατρος, πρώην Βουλευτής
297. Μανιός Στ. Βασίλειος, φοιτητής, μουσικός
298. Μανιός Στ. Μανώλης, φοιτητής, μουσικός
299. Μανιός Στ. Χρήστος, μουσικός
300. Μανιός Β. Στέφανος, μουσικός, αυτοδιοικητικός
301. Μανταδάκης Εμμανουήλ, Ιατρός
302. Μαντζουράνης Κ. Γιάννης, Επίτιμος Σύμβουλος της Επικρατείας
303. Μανωλά Δέσποινα Εμμ., Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ
304. Μανωλά Γενοβέφα, Καθηγήτρια Γαλλικών
305. Μανωλά Μαρία, Αρχιτέκτονας
306. Μανωλάς Μανώλης, Μηχανικός, πρώην πρόεδρος Κοινότητας Κορώνου και ΟΝΑΣ πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Δρυμαλίας
307. Μανωλάς Γιαν. Μανώλης, ψυχίατρος
308. Μαράκης Νίκος, πρώην Δήμαρχος Νάξου
309. Μαργαρίτη Άννα, Εκπαιδευτικός, τέως Λυκειάρχης
310. Μαργαρίτη Ηλιάνα, Μαθηματικός
311. Μαργαρίτη Ν. Μαρία, Μέλος ΕΔΙΠ ΠΤΔΕ Αθήνας
312. Μαργαρίτη Σοφία, Φωτογράφος
313. Μαργαρίτης Εμμ. Δημήτριος, Μουσικός Συμφωνικής Ορχήστρας
Δήμου Αθηναίων
314. Μαργαρίτης Δ. Μάνος, Πολιτικός επιστήμονας
315. Μαργαρίτης Εμμ. Φραγκίσκος, Μαθηματικός, Μουσικός, μέλος ΕΛΣ
316. Μαργαρίτης Κώστας, Πλαστικός χειρουργός, δ/ντής πλαστικής χειρουργικής κλινικής νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».
317. Μαργαρίτης Γιάννης, ζωγράφος, στέλεχος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών φορέων της Χώρας Νάξου
318. Μαργαρίτης Μάρκος, Μεταδιδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ, πρώην Πρόεδρος Ο.ΝΑ.Σ.
319. Μαργαρίτου Δ. Μαρία, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ,
υποψήφια Διδάκτωρ ΠΑΠΕ
320. Μαργιολοπούλου Παναγιώτα (Πένυ), Εκπαιδευτικός
321. Μαρούλη Μαρία, συντ. Εκπαιδευτικός
322. Μαρούλης Δημήτριος, Καθηγητής Πληροφορικής Παν/μίου Αθηνών
323. Μαρούλης Δ. Ιωάννης, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ, Μaster of Science in Economics, University of Surrey, England
324. Μαστοράκης Ιω. Μανώλης (γαμπρός Κωμιακίτης), συντ. Πολιτικός μηχανικός, πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, πρώην Ευρωβουλευτής
325. Μαστορόπουλος Στυλ. Γεώργιος, Αρχαιολόγος
326. Μαστοροπούλου Ειρήνη, Ποιήτρια
327. Μαστρογιαννόπουλος Δημήτρης, καθηγητής μηχανολόγος ΣΕΛΕΤΕ
328. Ματζάκος Ιω. Πέτρος, Εκπαιδευτικός, πτυχιούχος ΑΣΚ, ζωγράφος
329. Ματζάκος Κ. Πέτρος, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ
330. Ματζουράνη Άννα, δικηγόρος
331. Μαυρογιάννη Ευδοξία, Μαθηματικός, εκπαιδευτικός
332. Μαύρος Αντώνιος, Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας
333. Μαύρου Βασιλική, Αρχαιολόγος, ξεναγός
334. Μαύρου Γαρυφαλιά, Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
335. Μαύρου Δανάη, Δημοσιογράφος
336. Μελισσηνός Γ. Εμμανουήλ, Καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Χιούστον ΗΠΑ
337. Μελισσηνός Β. Μιχάλης, συνταξιούχος Δικηγόρος, πρώην νομικός σύμβουλος δήμου Πειραιά.
338. Μελισσηνός Γ. Χρυσόστομος, Πνευμονολόγος, καθηγητής ΕΚΠΑ
339. Μελισσηνού Δ. Κατερίνα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος
340. Μεσολογγίτης Γεώργιος, Παιδαγωγός, θεατρικός συγγραφέας
341. Μικές Ευθύμιος, φοιτητής Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)
342. Μονδέλος Κ. Σπύρος, Εκπαιδευτικός
343. Μονδέλος Δ. Στέφανος, Σκηνοθέτης
344. Μονδέλου Δ. Μαρία, Δρ Ιστορικός
345. Μουρεσάν Ντιάνα-Χριστίνα, Καθηγήτρια Δ.Ε
346. Μουστάκη Άννα, Νηπιαγωγός
347. Μουστάκη Ειρήνη, Πτυχιούχος Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
348. Μουστάκης Νίκος, Οικονομολόγος, πρώην Ορκωτός Ελεγκτής
349. Μουτσοπούλου Μαρίνα, αντιπρ. Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου
350. Μπακάλου Ν. Κατερίνα, Αρχιτέκτονας, εικαστικός
351. Μπακάλου Γ. Μαρία, Πρόεδρος Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου
352. Μπαλαμπάνη Αγαθή, Μηχανολόγος μηχανικός
353. Μπαμπούνης Νίκος, Γεωπόνος ΤΕ, μηχανικός βιοσυστημάτων
354. Μπαρδάνη-Ζαβιτσάνου Άννα, Λογοτέχνης-συγγραφέας
355. Μπαρδάνη Βούλα, Αρχαιολόγος
356. Μπαρδάνη Φλ. Βούλα, Εκπαιδευτικός
357. Μπαρδάνη Εμμ. Ειρήνη, Βιολόγος, υποψήφια δρ. Μοριακής Βιολογίας
358. Μπαρδάνη Δημ. Σμαράγδα, Πολιτικός μηχανικός
359. Μπαρδάνης Δημ. Γεώργιος, Πολιτικός μηχανικός
360. Μπαρδάνης Γιάννης, Οδοντίατρος, πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας Νάξου
361. Μπαρδάνης Σπύρος, Μουσικός
362. Μπουγιούκα Κατερίνα, συντ. Εκπαιδευτικός
363. Μπουγιούκας Αντώνιος, Γεωπόνος
364. Μπουγιούκας Νικόλαος, Δικηγόρος
365. Μπουρδάκου Ειρήνη, Δρ Βαλκανικής αρχαιολογίας, εκπαιδευτικός
366. Μπράουν Ρούλα, Δημοσιογράφος
367. Μυκονιάτης Βασίλης, Φοιτητής
368. Μυλωνάς Αλέκος, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
369. Νάκος Χρ. Δημήτρης, φοιτητής Χημικού Ιωαννίνων
370. Νάκος Δημ. Χρήστος, Δασονόμος
371. Νάκου Χρ. Άρτεμις, Εκπαιδευτικός
372. Νανούρη Μιχ. Ειρήνη-Μαρία, Ιστορικός Τέχνης
373. Νανούρη Νικ. Εύη, Εκπαιδευτικός
374. Νανούρη Ν. Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
375. Νανούρης Δημήτρης, Δημοσιογράφος, συγγραφέας
376. Νανούρης Γιάννης, Ζωγράφος
377. Νανούρης Ν. Μανώλης, Απόφοιτος Παντείου τμήμα ΠΜΣ, μεταπτυχιακό στον τομέα των Τεχνών
378. Ναυπλιώτη-Πιτταρά Ειρήνη, Νομικός
379. Ναυπλιώτης Ιω. Γεώργιος, επίτιμος Αρεοπαγίτης
380. Νικολάκης Νικόλαος, Γεωπόνος
381. Νούσης Γιώργος, Μουσικοσυνθέτης
382. Νούσης Γιάννης, Μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ
383. Ξένος Γεώργιος, Γιατρός παθολόγος, τ. Πρόεδρος Ομοσπονδίας
Παριανών Συλλόγων
384. Ξένου Γ. Μάρω, πτυχιούχος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Κοινωνικής Θεολογίας
385. Ξεφτέρη Μαρία, Γλωσσολόγος, υπ. Δρ
386. Οικονομέα Μαρία, Αρχιτέκτονας
387. Ορφανός Ιάκωβος, Δρ Φυσικός
388. Παγκαλη Γ. Μαρία, τελειόφοιτος τμήματος Προσχολικής Αγωγής ΕΚΠΑ, καθηγήτρια πιάνου
389. Παναγούλης Στάθης, πρώην Βουλευτής και Υπουργός
390. Παντελιάς Μίλτος, Εικαστικός, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνώνν στο Παρίσι
391. Παπαγεωργίου Δημητρούλα, Εκπαιδευτικός
392. Παπαθωμά-Μαστοροπούλου Κατερίνα, Λέκτωρ Κλασικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ
393. Παπαϊωάννου Ελένη, Πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.
394. Παπαϊωάννου Ηλίας, Εκπαιδευτικός
395. Παπαϊωάννου Ηλ. Μαργαρίτα, Πολιτικός μηχανικός
396. Παπαϊωάννου Ηλ. Χαρίλαος, Εκπαιδευτικός
397. Παπακωνσταντής Αντώνης, Φοροτεχνικός, πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Κορωνιδιατών
398. Παπαμιχαήλ Σοφία (γένος Χατζηπέτρου), Φοιτήτρια φιλολογίας ΕΚΠΑ
399. Παπανικολάου Χρυσάνθη, Εκπαιδευτικός
400. Παραρά Πολυβ. Κυριακή, Φιλόλογος
401. Παρτσινέβελος Δημήτρης, τελειόφοιτος ΕΚΠΑ (φιλολογία)
402. Παυλόπουλος Νικόλαος, Δρ Φυσικός
403. Παυλοπούλου-Κεσμέτη Νατάσα, Συγγραφέας
404. Παυλοπούλου Βασιλική, Εκπαιδευτικός
405. Περιστεράκη Ανθή, Φαρμακοποιός
406. Περιστεράκη Νώτα, Βιολόγος-ιχθυολόγος
407. Περιστεράκης Χρήστος, Φαρμακοποιός
408. Πετράς Ισίδωρος, Πληροφορικός
409. Πηλιανίδης Μωυσής, Εκπαιδευτικός (υπηρέτησε στο ΓΕΛ Νάξου)
410. Πιτταράς Κωνσταντίνος, Αρεοπαγίτης
411. Πλαστήρα Όλγα, Εικαστικός
412. Πολυκράτης Γ. Ματθαίος, Γυμναστής
413. Πολυκράτης Ματθ. Γεώργιος, Φυσικός, υποψηφιος δρ.
414. Πολυκρέτη Δήμητρα, Δικηγόρος.
415. Πολυκρέτη Ματθαίου Κατερίνα, Μηχανολόγος-μηχανικός
416. Πολυκρέτη-Γανωτή Ειρήνη, συντ. Εκπαιδευτικός, πρ. γυμνασιαρχης
417. Πολυκρέτη Ματθαίου Κατερίνα, Μηχανολόγος-μηχανικός
418. Πολυκρέτης Στ. Στέφανος, Εκπαιδευτικός
419. Πολυμένη Μαρία, Φαρμακοποιός
420. Ποσάντζη Παρασκευή, Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ.
421. Ποσάντζης Δ. Ιωάννης, συντ. Εκπαιδευτικός, πρώην Αντιδήμαρχος
422. Πράσινος Ανδρέας (το γένος Πιτταρά), Επισκ. Καθηγητής ΕΚΠΑ
423. Πρεβενιός Δ. Ιωάννης, Καθηγητής μουσικής
424. Πρεβενιός Εμμ. Γιάννης, συντ. Μηχανικός αεροσκαφών Ο.Α., δημοσιογράφος
425. Πρεβενιού Ιω. Μαρία, Οικονομολόγος, Περιβαλλοντολόγος
426. Πρεβενιού Ιω. Παρασκευή, Θεατρολόγος-ενδυματολόγος Παν/μιου Πατρών
427. Προεστός Άγγελος, Εκπαιδευτικός,
428. Προμπονά Ειρήνη, Δημοσιογράφος.
429. Προμπονά Ελίνα, φοιτήτρια Νομικής
430. Προμπονά Γ. Στέλλα, Εκπαιδευτικός
431. Προμπονα Βασ. Σοφία, Οικονομολόγος
432. Προμπονάς Εμμ. Βασίλης, Οικονομολόγος
433. Προμπονάς Γιώργης-Κότες, Οικοδόμος, συγγραφέας
434. Προμπονάς Αναστ. Γεώργιος, φοιτητής ΕΜΠ
435. Προμπονάς Γ. Αναστάσιος, Πολιτικός μηχανικός
436. Προμπονάς Γ. Μανώλης, Εκπαιδευτικός
437. Προμπονάς Βασ. Μανώλης, Φοιτητής, Πολιτικός Μηχανικός
438. Προμπονάς Ιωάννης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
439. Πρωτονοτάριος Ν. Αντώνης, Πολιτικός Μηχανικός, αντ/δρος ΤΕΕ
440. Πρωτονοτάριος Εμμ. Δημήτριος, Μηχανολόγος-μηχανικός
441. Πρωτονοτάριος Εμμ. Ιωάννης, Δικηγόρος
442. Πρωτονοτάριος Ν. Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός, Καθηγητής ΕΜΠ
443. Πρωτονοτάριος Μ. Γιώργος, μουσικός
444. Πρωτονοταρίου Εμμ. Αννέζα, Γεωγράφος
445. Πρωτονοταρίου Αικατερίνη, Συμβολαιογράφος
446. Πρωτονοταρίου Σπ. Αικατερίνη, Κτηνίατρος
447. Πρωτονοταρίου Εμμ. Διαλεκτή, Εκπαιδευτικός
448. Πρωτονοταρίου Μαριάννα, Εκπαιδευτικός
449. Πρωτονοταρίου – Βαχλιώτου, Αντωνία, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισσας, επιτ. Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου
450. Πρωτονοταρίου-Βαχλιώτη Κική, Εκπαιδευτικός
451. Πρωτονοταρίου Κυριακή, Νηπιαγωγός
452. Πρωτονοταρίου Στέλλα, Εκπαιδευτικός
453. Ρουσάκης Γιώργος, Δημοσιογράφος
454. Ρώτα Μαρία, Επ. καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ
455. Σαλτερή Φλώρα, Εκπαιδευτικός
456. Σαμπάτη Μαρία, Νηπιαγωγός
457. Σαντοριναίος Γ. Μανώλης, Λαογράφος-συγγραφέας, Πρόεδρος Ναξιακού Γυμναστικού Συλλόγου (στίβος)
458. Σαντοριναίου Αθηνά, Βιολόγος, Δρ Περιβάλλοντος
459. Σαντοριναίου Σοφία, Δικηγόρος
460. Σαραντόγλου Βασίλειος, συντ. Καθηγητής Παν/μιου Στρασβούργου
461. Σαχάς Ν. Απόστολος, Ζωγράφος
462. Σεβαστάκη Μαρία, Διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές Παντείου
463. Σεκρεμέλης Νικόλαος, Πολιτικός μηχανικός
464. Σέρβος Ιωάννης, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
465. Σέργης Γιώργος, Δημοσιογράφος
466. Σέργης Νίκος Τζ., Διδάσκων Πανεπιστημίου Αιγαίου
467. Σέργης Μανώλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θράκης
468. Σιδερή Κατερίνα, Δημοσιογράφος, υπεύθυνη πολιτισμού και μέλος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών Συλλόγων
469. Σιδερή Ιω. Όλγα, Γεωπόνος
470. Σιδερή Β. Στυλιανή, Φιλόλογος
471. Σιδερής Ελ. Γιώργος, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
472. Σιδερής Κ. Γιώργος, Δικηγόρος
473. Σιδερής Δημήτριος, ομότιμος Καθηγητής καρδιολογίας
474. Σιδερής Γ. Δημήτρης, Αρχιτέκτονας
475. Σιδερής Γ. Ευστάθιος, Εκπαιδευτικός
476. Σιδερής Ζαφείρης, Φιλόλογος
477. Σιδερής Γ. Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Εφετών
478. Σκληράκη Εύη, Δρ Φιλόλογος, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος
479. Σκληράκη Μαριέτα, Πολιτικός Μηχανικός
480. Σκληράκη Π. Μαρία, Εκπαιδευτικός
481. Σκληράκη Ειρήνη, Γεωπόνος
482. Σκληράκης Επαμεινώνδας, Φιλόλογος
483. Σκληράκης Κώστας, Μαθηματικός
484. Σκουλάτος Βασίλης Φυσικός, συγγραφέας, πρ. πρόεδρος Συλλόγου Τριποδιωτών Νάξου
485. Σκυλάκη Σοφία, Κτηνίατρος
486. Σουλή Σοφία, Συγγραφέας-δημοσιογράφος
487. Σοφικίτου Θεανώ, Εκπαιδευτικός
488. Σπανέλη Σοφία, Γεωλόγος, γραφικές τέχνες
489. Σπανός Γιάννης, Καθηγητής Επιχειρησιακής Στρατηγικής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικ.Παν/μίου Αθηνών
490. Σπηλιάκος Χ. Σταύρος, Δρ Χορολογίας του Νεοελληνικού Χορού, Πανεπιστημιακός (ερεύνησε το μουσικοχορευτικό βίο των Αξωτών)
491. Στάης Δημήτρης, Ψυχολόγος, λογοτέχνης
492. Στάης Εμμ. Ιωάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου
493. Σταθοπούλου-Λιαρμακοπούλου Ελένη, Designer
494. Σταματοπούλου Μαρία, Εκπαιδευτικός
495. Σταυριανός Αντώνης, Εκπαιδευτικός, υποψήφιος διδάκτωρ ΕΚΠΑ
496. Σταυροπούλου Φούλα, Γιατρός Βιοπαθολόγος
497. Στρατής Γιάννης, Εκπαιδευτικός
498. Στρίγκου-Γλέζου Φωτεινή, Ιστορικός
499. Στρούβαλης Στέλιος, Οικονομολόγος, επ. Δ/ντής Υπ.Οικονομικών
500. Σφυρόερα Β. Μαρία, Αν. Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ
501. Σφυρόερα Ν. Σοφία, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, π. Λυκειάρχης
502. Σφυρόερας Μ. Τάσος, Οικονομολόγος
503. Σφυρόερας Ν. Βλάσης, Πολιτικός Μηχανικός
504. Τατσοπούλου Ανταλένα, Παιδίατρος-ερευνήτρια
505. Τερζή Μαρία, Εκπαιδευτικός
506. Τζαννίνη Ζωή, Εκπαιδευτικός
507. Τζιώτης Αντώνης, Φιλόλογος, Λυκειάρχης
508. Τζουάννη Αντωνία, Χημικός
509. Τζουάννης Γιάννης, πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας
510. Τριάντου Λένα, Γιατρός – νεφρολόγος
511. Τσιριμώκου Λίζυ, Καθηγήτρια Νεοελλ. Φιλολογίας Παν/μίου Θεσσαλονίκης
512. Τσιρώνης Γεώργιος, Οδοντίατρος, καθηγητής Παν/μιου Αθηνών
513. Τσάφος Βασίλης, Αν. Καθηγητής ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ
514. Υδραίος Γιάννης, Εκπαιδευτικός
515. Φάρκωνα Αγγελική, Εκπαιδευτικός
516. Φάρκωνα Γαρυφαλιά, Εκπαιδευτικός
517. Φάρκωνας Νικηφόρος, Κοινωνιολόγος
518. Φατούρος Στάθης, Εκπαιδευτικός, Δ/ντης Γυμνασίου
519. Φιλιππουπολίτη Αναστασία, Επικ. καθηγήτρια, Παν/μίου Θράκης
520. Φλωράκης Ε. Αλέκος, Δρ Εθνολόγος-Λαογράφος. Ποιητής
521. Φλώρακα Φιλίππα, Εικαστικός
522. Φουτάκογλου Ιορδ. Στράτος, Δικηγόρος
523. Φουτάκογλου-Ελευθερίου Καλλιόπη, Νομικός
524. Φραγκίσκος Αντ. Γιώργος, Φωτογράφος, Τραγουδοποιός
525. Φραγκίσκος Γ. Αντώνης, Οικονομολόγος
526. Φραγκίσκος Ν. Αντώνης, Εκπαιδευτικός
527. Φραγκίσκος Εμμανουήλ, Δρ Ιστορικός, Διευθυντής του Ιδρύματος Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
528. Φραγκίσκος Μ. Ιωάννης, Γιατρός
529. Φραγκίσκος Μιχάλης, Δρ Μηχανικός Μεταλλουργός ΕΜΠ,
530. Φραγκίσκος Νίκος, Εκπαιδευτικός
531. Φραγκίσκος Ιω. Βασίλης, Πολιτικός Μηχανικός
532. Φραγκίσκου Αντ. Σοφία, Εκπαιδευτικός
533. Φραγκίσκου Φρ. Κατερίνα, Εκπαιδευτικός
534. Φραγκίσκου Αντ. Μαρία, Φοιτήτρια βιολογίας ΕΚΠΑ
535. Φραγκίσκου Ν. Σοφία, Συντηρητής έργων τέχνης
536. Φραγκίσκου Φρ. Σοφία, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
537. Φραγκίσκου-Νούση Γ. Λιζέτα, Πολιτικός επιστήμονας
538. Φραγκίσκου Μ. Ηλέκτρα, Πολιτικός μηχανικός
539. Φραγκίσκου Μ. Σοφία, Οφθαλμίατρος-επιμελήτρια Παν/μιου Καρολίνσκα Στοκχόλμης
540. Φραγκούλη Σοφία, Φιλόλογος
541. Φραγκουλόπουλος Βασίλης, Νομικός-Οικονομολόγος
542. Φραγκουλόπουλος Γιάννης, Δημοσιογράφος
543. Φραγκουλόπουλος Μανώλης, Μηχανολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ
544. Φραγκουλοπούλου Σοφία, Αρχαιολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών
545. Φραντζέσκος Ιω. Αλέξανδρος, Μάνατζμεντ τουρ. επιχειρήσεων
546. Φραντζέσκος Γιάννης, ζωγράφος, φωτογράφος
547. Φυρογένης Νίκος, Πρόεδρος Συλλόγου Κεραμιωτών Νάξου
548. Χάλκος Γ. Πέτρος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
549. Χάλκος Π. Γιώργος, Μηχανικός Η/Υ
550. Χάλκου Γ. Βασιλική, Εκπαιδευτικός
551. Χάλκου Π. Δάφνη, Αρχιτέκτονας ΕΜΠ
552. Χάλκου Ειρήνη, Νηπιαγωγός
553. Χαρικλείδου –Παπαϊωάννου Μερόπη, Εκπαιδευτικός
554. Χασιανάκος Γιάννης, Τεχνολόγος τροφίμων
555. Χατζηανδρέου Μ. Λεονάρδος, Πυρηνικός φυσικός
556. Χατζηανδρέου Ν. Λεονάρδος, Πολιτικός μηχανικός, πρώην Δήμαρχος και Βουλευτής
557. Χατζημιχάλης Κωστής, Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
558. Χατζηπέτρος Βασίλης, φοιτητής ηλεκτρολόγος μηχανικός
559. Χατζηπέτρος Ν. Δημήτρης, Δρ. ηλεκτρολόγος μηχανικός Παν/μίου
Σαουθάμπτον
560. Χατζηπέτρος Γεώργιος, Μαθηματικός
561. Χατζηπέτρος Ν. Εμμανουήλ, Χειρουργός Οδοντίατρος, Δρ. Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
562. Χατζηπέτρος Ματθ. Ιωάννης, φοιτητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
563. Χατζηπέτρος Ματθαίος, θεολόγος, τέως Λυκειάρχης ΓΕΛ Νάξου
564. Χατζηπέτρος Μιχάλης, Οικονομολόγος
565. Χατζηπέτρου Εμμ. Γεωργία, Οικονομολόγος
566. Χατζοπούλου Ιω. Βασιλική, διπλωματούχος ξεναγός
567. Χατζούδης Νέστορας (σύζ. Σοφίας Γρατσία), Συγγραφέας ερευνητής τοπικής ιστορίας
568. Χειμωνάκη-Προμπονά Χρυσούλα, Εκπαιδευτικός
569. Χερουβείμ Βαγγέλης, Σκιτσογράφος
570. Χόισλερ-Μαστοράκη Ιουλία( το γένος Βιτζηλαίου), Εκπαιδευτικός (εικαστικά, ζωγραφική, αγιογραφία)
571. Χουζούρης Κώστας, Ιστορικός
572. Χρυσάφη-Πρεβενιού Γαρυφαλιά, Φοροτεχνικός
573. Χωριανόπουλος Αντώνης, πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ και Συλλόγου
Απολλωνιατών Νάξου
574. Χωριανοπούλου-Φάρκωνα Αθηνά, Πρόεδρος Συλλόγου Σκαδιωτών
Μεσωτών
575. Χωριανοπούλου Αντ. Μαργαρίτα, Εκπαιδευτικός
576. Χωριανοπούλου Αντ. Μαρία, Εκπαιδευτικός
577. Ψαρρά Άννα, Φαρμακοποιός
578. Ψαρρά Τζένη, Καθηγήτρια Πληροφορικής
579. Ψαρράς Κωνσταντής, Δάσκαλος
580. Ψαρράς Κωνσταντίνος, Ιστορικός
581. Ψαρράς Στέφανος, Δρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχαιολόγος
582. Ψαρράς Στέφανος (Ψαρροστέφανος), λαϊκός μουσικός, ποιητής
583. Campagnolo Matteo, Ιστορικός, Νομισματολόγος, Λέκτωρ Παν/μίου Γενεύης
584. Cortese Antonio, Universita Roma Tre (σύζυγος Ελένης Τσακωνιάτη)
585. Klaus Windolph, γερμανός επιστήμονας (μαθηματικός, γεωγράφος, πολιτικός επιστήμονας), φίλος του Γλέζου και της Νάξου.
586. Selma Ancira, Φιλόλογος (Μεξικό), μεταφράστρια στα ισπανικά μεγάλων ελλήνων λογοτεχνών (έχει μόνιμη παρουσία στη Νάξο επί 30ετία, την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα της)
587. Slot Ben, Δρ Ιστορικός, συγγραφέας (κάτοικος Αγίου Αρσενίου)

(Visited 1.305 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*