Για την κορυφή του Ζα άνοιξε τα φτερά του ο θεραπευμένος «Σκανιάς» (φώτος)

Newsroom
02/11/2020 21:15
 
 
 

Ελεύθερο στους ουρανούς της Νάξου πετά από χθες το απόγευμα το νεαρό όρνεο («Σκανιάς»), το οποίο είχε βρεθεί τραυματισμένο στον Απόλλωνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, το όρνεο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων “Αλκυόνη” στην Πάρο με κάταγμα στο μηρό.

Εκεί, η διαδικασία της (επιτυχημένης) ανάρρωσης κράτησε έναν μήνα, ενώ στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE IP-4 NATURA, το άγριο πτηνό δακτυλιώθηκε και σημάνθηκε με δορυφορικό πομπό από δύο ερευνητές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που πήγαν στην Πάρο ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο πομπός αναμένεται να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις του πουλιού και τον προσδιορισμό του ζωτικού του χώρου.

Μετά από όλα αυτά, ήρθε η στιγμή το επιβλητικό όρνεο να ανοίξει τα φτερά του και να βρεθεί πίσω εκεί όπου πραγματικά ανήκει, μαζί με τους συντρόφους του. Ο αρχικός δισταγμός του φάνηκε πως εξαλείφθηκε μετά από μερικές δοκιμαστικές πτήσεις και τελικά εισήλθε σε σμήνος όρνεων και έφυγε μαζί τους προς την κορυφή του όρους Ζεύς.

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου σε ανάρτησή του, ο τρόπος πτήσης αλλά και προσγείωσής του απέδειξαν ότι το πανέμορφο νεαρό πτηνό είχε θεραπευτεί εντελώς και το μόνο που απομένει είναι να επανενταχθεί πλήρως στο φυσικό του περιβάλλον.

(Visited 413 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*