Νάξος: Ούτε η παράταξη του Β. Βρούτση θα συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Άκης Αξαόπουλος
17/11/2020 09:26
 
 
 

 

Ούτε η παράταξη του Βασίλη Βρούτση θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα 17 Νοεμβρίου το μεσημέρι, “ημέρα κατά την οποία τιμάται η επέτειος του Πολυτεχνείου, μία ημερομηνία σημαίνουσα για την επάνοδο στη Δημοκρατία μετά από την τυραννική επταετία”.

Αυτά μεταξύ άλλων δηλώνει με επιστολή της στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη, η “Δύναμη Δημιουργίας” και ζητά τη μετάθεση της συνεδρίασης σε άλλη ημερομηνία.

Να υπενθυμίσουμε ότι με ανακοίνωση τους και οι δύο άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας (“Μαζί Αλλάζουμε” και “Λαϊκή Συσπείρωση”) έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, η πρόσκληση για τηλεδιάσκεψη στην προγραμματισμένη ώρα της συνεδρίασης έχει σταλεί κανονικά από το γραφείο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Η πλήρης επιστολή της “Δύναμης Δημιουργίας” στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου:

ΘΕΜΑ: Αίτημα αναβολής της συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου 2020

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Κατά παρέκκλιση του κανόνα που ακολουθείτε, ειδικά τους τελευταίους μήνες, αποφασίσατε να ορίσετε συνεδρίαση με εννέα (9) θέματα στη μέση του μηνός και συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία, ως γνωστόν, τιμάται η επέτειος του Πολυτεχνείου, μία ημερομηνία σημαίνουσα για την επάνοδο στη Δημοκρατία μετά από την τυραννική επταετία.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι έχουμε την ίδια άποψη για την ημέρα αυτή και ότι ορίσατε τη συνεδρίαση για τις 17/11 από παραδρομή, ζητούμε δε την μετάθεσή της για άλλα ημέρα, ακόμα και την επόμενη, λαμβάνοντας υπόψη και τον διχασμό που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην κοινωνία λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων. Άλλωστε, θεωρούμε ότι τα θέματα δεν είναι τόσο επείγοντα για να μην μπορούν να συζητηθούν την επομένη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν αναβάλετε τη συνεδρίαση, εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε αυτήν.

Εξάλλου, από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, η αντιπολίτευση ζητά, οι συνεδριάσεις να γίνονται με λιγότερα θέματα από αυτά που συνήθως εισάγονται (30+), προκειμένου να δίδεται ο απαραίτητος χρόνος συζήτησής τους, καθώς επίσης να συγκαλούνται μονοθεματικές συνεδριάσεις για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται περισσότερες από μία συνεδριάσεις το μήνα. Ωστόσο, εσείς αγνοείτε την αντιπολίτευση και το αίτημά της. Δεν κατανοούμε γιατί επιλέγετε να το κάνετε τώρα.

Νάξος, 16.11.2020

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Δύναμη Δημιουργίας»

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*