Νάξος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – Επίθεση της δημοτικής αρχής στη μειοψηφία

Άκης Αξαόπουλος
17/11/2020 15:58
 
 
 

 

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα (Τρίτη 17 Νοεμβρίου) στις 12:00 το μεσημέρι.

Στη συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη το “παρών” έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Λιανού καθώς και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βούλα Μαργαρίτη.

Όπως είχαν προαναγγείλει οι παρατάξεις, κανένας σύμβουλος της μειοψηφίας δεν έδωσε το “παρών” λόγω της πρόσκλησης για συνεδρίαση την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

“Μεγάλη υποκρισία” χαρακτήρισε τη μη προσέλευση στη συνεδρίαση των παρατάξεων της μειοψηφίας ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε τους λόγους της μη παρουσίας τους “ανεπαρκής και αδικαιολόγητους”.

Φώτης Μαυρομάτης: Υπήρχε λόγος που ορίστηκε σήμερα η συνεδρίαση

Φώτης Μαυρομάτης, συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

“Έπρεπε μέχρι σήμερα να συζητηθεί το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης το οποίο αφορά δύο σχολικές μονάδες του δήμου” σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης που παραπονέθηκε ότι κανένας επικεφαλής παράταξης δεν επικοινώνησε μαζί του για να ρωτήσει το λόγο που η συνεδρίαση θα γινόταν στις 17 Νοεμβρίου.

“Σήμερα συνεδριάζουν 30 δημοτικά συμβούλια ανά την επικράτεια” τόνισε και πρόσθεσε ότι “δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα για την επιλογή της ημερομηνίας”.

“Τιμούμε όλους τους αγώνες που δόθηκαν για τη δημοκρατία. Είναι μια σημαντική επέτειος με κεντρικό σύνθημα “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”. Το δημοτικό συμβούλιο έρχεται σήμερα να τιμήσει την “παιδεία” με την επαναλειτουργία του Δημοτικού σχολείου του Γαλανάδου και την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων από 4θέσιο σε 6θέσιο. Λόγω συγκεκριμένων προθεσμιών για τα παραπάνω σχολεία, προγραμματίσαμε σήμερα τη συνεδρίαση” είπε ο κ. Μαυρομάτης αιτιολογώντας την ημερομηνία σύγκλισης της συνεδρίασης.

Μάλιστα όπως τόνισε, θα κάνει τις ανάλογες επαφές με αρμόδιους φορείς και θα ορίσει κατεπείγουσα συνεδρίαση για το θέμα, σήμερα το απόγευμα ή αύριο νωρίς το πρωί.

“Λυπάμαι πολύ. Αναγκάζομαι να εκδώσω πρόσκληση για κατεπείγουσα συνεδρίαση” είπε.

Ο κ. Μαυρομάτης στάθηκε επίσης και στο γεγονός ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένη και η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν οι κ.κ. Χατζηανδρέου και Βρούτσης (οι οποίοι δεν έδωσαν το “παρών”), και για την οποία καμία επιστολή δεν είχε σταλεί.

“Ήταν υποκριτικό. Στην Οικονομική Επιτροπή δεν έστειλαν επιστολή γιατί εκεί δεν είχαν την πλειοψηφία. Όλα τα έκαναν για να καταδείξουν ότι η μειοψηφία έχει έναν δημοτικό σύμβουλο παραπάνω” υπογράμμισε.

Λιανός: Υπάρχει μεγάλη υποκρισία

Για “μεγάλη υποκρισία” κατηγόρησε τη μειοψηφία και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Δημήτρης Λιανός ο οποίος σημείωσε ότι η συνεδρίαση …ήταν ευκαιρία να εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου τη στιγμή που λόγω μέτρων για την Covid-19 δεν υπάρχει άλλος τρόπος τιμής.

“Έπρεπε να είναι εδώ για να βγάλουμε ομόφωνο ψήφισμα για το Πολυτεχνείο. Τι έκαναν για να συνεργαστούν και να αποφασίσουμε τι δράσεις να κάνουμε για τη Δημοκρατία; “ σημείωσε ο κ. Λιανός, χωρίς ωστόσο να υπάρχει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης θέμα σχετικό με την επέτειο του Πολυτεχνείου. “Τώρα δεν μπορούμε ούτε ψήφισμα να εκδώσουμε” είπε.

“Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο” συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι για την Οικονομική Επιτροπή καμία επιστολή δε στάλθηκε. “Γιατί; Γιατί ήξεραν ότι εκεί υπάρχει απαρτία. Η υποκρισία πρέπει να έχει και ένα όριο” τόνισε.

Εν τέλει η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε και ο κ. Μαυρομάτης -όπως είπε- σήμερα ή αύριο θα συγκαλέσει έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση για να συζητηθούν τα θέματα των δύο Δημοτικών σχολείων, του Γαλανάδου και των Τριπόδων.

(Visited 385 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*