Ζωοκλοπές …χωρίς τέλος στο Σαγκρί Νάξου

Newsroom
30/11/2020 17:32
 
 
 

 

Κλοπές αιγοπροβάτων έχουν διαπιστωθεί τους τελευταίους μήνες στο Σαγκρί Νάξου όπου «γνωστοί-άγνωστοι» ρημάζουν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων της περιοχής, αλλά και οικόσιτα ζώα και άλλα εργαλεία αγροτών και κτηνοτρόφων όπως καταγγέλλουν στο naxostimes.gr.

Το κλέψιμο των αιγοπροβάτων ή η καταστροφή καλλιεργειών είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο στα χωριά της Νάξου και σπάνια οι ζωοκλέφτες συλλαμβάνονται αφού συνήθως οι κτηνοτρόφοι δεν προχωρούν σε καταγγελίες για τα εις βάρος τους περιστατικά.

Κτηνοτρόφοι από το Σαγκρί σημειώνουν στο naxostimes.gr ότι πολλοί κλέβουν αιγοπρόβατα από «κακή συνήθεια» και όχι για βιοποριστικούς λόγους. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν κτηνοτρόφοι και αγρότες άλλων περιοχών του νησιού, συναντάμε κλοπές αιγοπροβάτων για εκδίκηση μεταξύ συγχωριανών για διάφορους λόγους.

Χρόνιο το πρόβλημα…

Ο φόβος αντεκδίκησης, η γνωριμία μεταξύ όλων των κατοίκων στις κλειστές κοινωνίες ακόμα και οι συγγενικές σχέσεις, λειτουργούν αποτρεπτικά στο να καταγγείλουν τα θύματα τους δράστες παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές τους γνωρίζουν.

Τα παραπάνω προβλήματα δεν είναι σημερινά αλλά χρόνια. Οι «γνωστοί-άγνωστοι» ρημάζουν κατά καιρούς τα κοπάδια δημιουργώντας αναστάτωση στις μικρές κοινωνίες των χωριών της Νάξου αλλά και προβλήματα στους ιδιοκτήτες – κτηνοτρόφους και τις οικογένειες τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο naxostimes.gr τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο των ζωοκλεφτών έχει μπει το Σαγκρί και πολλοί κτηνοτρόφοι πηγαίνοντας τα πρωινά να φροντίσουν τα ζώα τους ανακαλύπτουν ότι αιγοπρόβατα, γουρούνια κότες ή αγροτικά εργαλεία έχουν «κάνει φτερά». Όπως αναφέρουν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Όπως επίσης σημειώνουν κατά τις περιόδους των γιορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα) αναγκάζονται να κρύβουν (!) τα ζώα τους ώστε να μην τους τα κλέψουν και καταστραφούν οικονομικά.

Στο ερώτημα εάν κάνουν καταγγελίες στην αστυνομία απαντούν ότι κάποιοι κάνουν μηνήσεις κατά αγνώστων αλλά οι δράστες δε συλλαμβάνονται αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα στόματα μένουν κλειστά.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω περιστατικά, όσο μένουν ατιμώρητα αυξάνονται. Αφού οι δράστες γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να καταγγελθούν ή να συλληφθούν επαναλαμβάνουν τις παράνομες πράξεις τους χαίροντας ασυλίας.

(Visited 1.759 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*