Κ. Φραγκίσκου: «Έρευνα αγοράς» για την καθαριότητα στο νοσοκομείο Νάξου

Newsroom
23/01/2021 1:43
 
 
 

 

«Απάντηση» στο άρθρο του naxostimes.gr σχετικά με την καθαριότητα στο νοσοκομείο Νάξου και στα όσα καταγγέλθηκαν από τις καθαρίστριες δίνει η αναπληρώτρια διοικήτρια Καλλίτσα Φραγκίσκου με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η κ. Φραγκίσκου, επισημαίνει τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην καθαριότητα της μονάδας υγείας του νησιού, λόγω της πανδημίας και στην «έρευνα αγοράς» που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης του τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου σε εργολάβο.

Σε ότι αφορά τις 7 καθαρίστριες που αυτή τη στιγμή εργάζονται στο νοσοκομείο, επισημαίνει ότι «οι ισχύουσες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύνανται να παραταθούν έως τις 31/12/2021».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εάν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης περισσότερων καθαριστριών από το νοσοκομείο, λόγω των αυξημένων αναγκών, εάν θα μπορούσαν να ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπαρχουσών καθαριστριών πέρα από τις 31-12-2021, ώστε να μην ανατεθεί σε εργολάβο η καθαριότητα, με κίνδυνο 7 εργαζόμενες να χάσουν τη δουλειά τους και τέλος εάν θα μπορούσε το νοσοκομείο να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στον τομέα καθαριότητας.

Η ανακοίνωση της κ. Φραγκίσκου:

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αναπτύχθηκαν στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου νέοι χώροι, ώστε να γίνεται ασφαλής διαχείριση των ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19. Στους χώρους αυτούς προστέθηκε πρόσφατα και το εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου.
Σε όλους αυτούς τους νέους χώρους, αλλά και στους υφιστάμενους πραγματοποιείται καθημερινά συστηματικός καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών, των αντικειμένων, του εξοπλισμού και του ιματισμού που χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν, απαιτείται η ενίσχυση του αριθμού των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας. Για το σκοπό αυτό διενεργείται έρευνα αγοράς για τις υπηρεσίες καθαριότητας για τις ανάγκες του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, ώστε να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,
Όσον αφορά στο υφιστάμενο προσωπικό καθαριότητας του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, σύμφωνα με το Άρθρο 45 του νόμου 4722/2020 οι ισχύουσες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύνανται να παραταθούν έως τις 31/12/2021.

Η «Έρευνα αγοράς Νο. 2/2-21 για υπηρεσίες καθαριότητας για τις ανάγκες του ΓΝ-ΚΥ Νάξου» που αναρτήθηκε στο Διαύγεια στις 14 Ιανουαρίου 2021

 

(Visited 403 times, 1 visits today)