Χωρίς το νερό το Σαγκρί (και) την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου

Newsroom
24/02/2021 3:56
  •  
  •  
  •  

 

Στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η διακοπή υδροδότησης στο Σαγκρί αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην οποία ωστόσο δεν διευκρινίζεται πότε θα επιστρέψει το νερό στις βρύσες των σπιτιών.

Η διακοπή της υδροδότησης οφείλεται στην υλοποίηση του έργου εγκατάστασης «συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού για την εξασφάλιση της επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου ύδατος και μείωσης των διαρροών», που ξεκίνησε από τα όρια της Κοινότητας Σαγκρίου.

Η ίδια ανακοίνωση εξηγεί ότι, μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού, θα γίνει η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο της τρέχουσας κατάστασης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και θα εξασφαλίζεται η επάρκεια και ποιότητα ύδατος, αφού θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι υπερχειλίσεις και διαρροές νερού και κατά συνέπεια να επιδιορθώνονται το ταχύτερο δυνατό. Επιπλέον, στόχος είναι και η προστασία μέσω του ελέγχου ποιότητας της υγείας του τελικού καταναλωτή.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού υλικού σε 36 τοπικούς σταθμούς, σε δεξαμενές και αντλιοστάσια στις Κοινότητες της Νάξου και τη σύνδεσή τους με έναν Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, απ’ όπου θα ελέγχεται η λειτουργία του δικτύου 24 ώρες το 24ωρο.

(Visited 59 times, 1 visits today)