Υφυπουργός Παιδείας: Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπεύθυνος για την αλλαγή ταμπέλας στο ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Γλέζος

Newsroom
18/03/2021 20:12
 
 
 

 

Απάντηση στην ερώτηση βουλευτών του Μέρα25 σχετικά με τη μη διόρθωση του τίτλου του Γενικού Λυκείου Νάξου – Μανώλης Γλέζος, έδωσε η Υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει στην απάντηση της η κ. Μακρή: «Σε ό,τι αφορά περαιτέρω ενέργειες, όπως π.χ. η αλλαγή ταμπέλας σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι αρμόδιος φορέας για τις λειτουργικές δαπάνες είναι ο εκάστοτε Δήμος και η τοπική σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Το θέμα έφεραν στη βουλή οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης και Φωτεινή Μπακαδήμα με ερώτημα στην αρμόδια Υπουργό, για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά, η μετονομασία του Γενικού Λυκείου Νάξου σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος», και ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε να υλοποιηθεί η από 6/10/2020 απόφαση του Υπουργείου για την μετωνυμία του σε Γενικό Λύκειο Νάξου «Μανώλης Γλέζος.

Η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας Ζωής Μακρή

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμ. πρωτ. 3786/2-2-2021, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Το Γενικό Λύκειο Νάξου μετονομάστηκε σε Γενικό Λύκειο Νάξου – «Μανώλης Γλέζος» με την υπ’ αριθ. 133763/Δ2/05-10-2020 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 4409).

Η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση απεστάλη στη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων με το υπ’ αρ. πρωτ. 135514/Δ2/07-10-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με θέμα: «Γνωστοποίηση Δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης». Περαιτέρω, σύμφωνα με το υπ’ αριθ. Φ2.1/874/9-2-2021 έγγραφο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων: «…μετά την έκδοση του ΦΕΚ 4409/τ.β/06-10- 2020 και την αποστολή του στη ΔΔΕ Κυκλάδων …έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες που αφορούν την ΔΔΕ Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα:

• Διαβιβάστηκε την 8η Οκτωβρίου 2020 (αυθημερόν) η απόφαση στο ΓΕΛ Νάξου

• Ελέγχθηκε από εκείνη την ημέρα ότι:

* Πραγματοποιήθηκε η αλλαγή της ονομασίας στο πληροφοριακό σύστημα myschool – με τη φροντίδα του ΥΠΑΙΘ

* τηρείται η νέα ονομασία στα έγγραφα του σχολείου και άλλαξε η σφραγίδα του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Γλέζος – με τη φροντίδα του Διευθυντή του σχολείου.

Σε ό,τι αφορά περαιτέρω ενέργειες, όπως π.χ. η αλλαγή ταμπέλας σχολείου, σας ενημερώνουμε ότι αρμόδιος φορέας για τις λειτουργικές δαπάνες είναι ο εκάστοτε Δήμος και η τοπική σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

(Visited 342 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*