Τουρισμός: «Υποτονικός» αναμένεται ο Ιούνιος στη Νάξο – Οι κρατήσεις τους επόμενους μήνες

Εστίαση μαγαζιά Νάξος
Newsroom
31/05/2021 16:52
 
 
 

 

Για τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου μεταθέτουν οι φορείς και επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας τις εκτιμήσεις τους για σημαντικές ροές τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές του εξωτερικού.

Μιλώντας στο naxostimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Μανώλης Μπαρδάνης έκανε λόγο για έναν μηδενικό Μάϊο αλλά και έναν «υποτονικό Ιούνιο» σε ό,τι αφορά τις ελεύσεις ξένων επισκεπτών στη Νάξο, με τους ξενοδόχους να κρατούν στάση αναμονής.

Λίγες ημέρες μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, οι ξενοδοχειακές μονάδες ετοιμάζονται να ανοίξουν (το έχουν αναβάλλει για τα μέσα του Ιούνη), ενώ κάποιες από αυτές ήδη δέχονται τους λιγοστούς τουρίστες που βρίσκονται στο νησί.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στις κύριες αγορές για τον τουρισμό (Αγγλία-Γερμανία-Ρωσία-Σκανδιναβία) και οι κρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο είναι λίγες στα ξενοδοχεία, (της τάξεως του 50%) και αυτές «χωρίς δέσμευση».

«Έχουν κλείσει Έλληνες, Ιταλοί και Νοτιοευρωπαίοι, με δωρεάν ακύρωση» σημειώνει ο κ. Μπαρδάνης τονίζοντας την ανάγκη η χώρα να γίνει πράσινη στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC, αφού όπως εξηγεί, ο διεθνής ταξιδιώτης που θα θελήσει άμεσα να ταξιδέψει επιλέγει προορισμό, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν σε κάθε χώρα και κάθε περιοχή.

Ημερομηνία σημαντική καταγράφεται η 7η Ιουνίου, όπου στη Μεγάλη Βρετανία, θα ανακοινωθεί μεταξύ άλλων αν η Ελλάδα από πορτοκαλί γίνει πράσινη για τους Βρετανούς.

«Οι εν δυνάμει επισκέπτες ρωτούν συνεχώς για τον εμβολιασμό» σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, κάτι το οποίο είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο αν σκεφτεί κανείς ότι στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων.

(Visited 2.046 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*