VIDEO-Νάξος: «Χαμός» στο λιμάνι – Χιλιάδες παραθεριστές αναχωρούν από το νησί (φώτος)

Newsroom
21/08/2021 21:07
 
 
 

 

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στο λιμάνι της Νάξου το Σάββατο (σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας) όπου χιλιάδες παραθεριστές πήραν το δρόμο της επιστροφής μετά τις διακοπές τους στο νησί.

Τα πλοία φεύγουν το ένα μετά το άλλο γεμάτα με κόσμο και οχήματα ενώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες μπήκαν και έκτακτα δρομολόγια.

Τα πλοία όλων των εταιρειών που προσεγγίζουν την Παροναξία φεύγουν με 100% (επιτρεπόμενη λόγω covid) πληρότητα ενώ εισιτήριο προς Πειραιά ή Ραφήνα, για το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Στην πλειοψηφία τους οι ταξιδιώτες είναι Έλληνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων επισκέφτηκαν το νησί για τις διακοπές τους ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Κυκλοφοριακή «ασφυξία»

Ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας που οδηγούν προς το λιμάνι Νάξου αν και η κυκλοφορία οχημάτων σε όσους δεν ταξιδεύουν έχει απαγορευτεί με απόφαση του Λιμεναρχείου.

Το απόγευμα του Σαββάτου κατά την ώρα της αναχώρησης των «γιγάντων» της Blue Star «ΑΡΙΑΔΝΗ» – που εκτέλεσε έκτακτο δρομολόγιο- και Delos, η κεντρική παραλιακή οδός της Χώρας κατακλύστηκε από οχήματα ταξιδιωτών σε δυο λωρίδες ενώ η «ουρά» συνεχίζονταν στην Παπαβασιλείου και έφτανε μέχρι το νοσοκομείο του νησιού.

Δυο-δυο τα πλοία στο λιμάνι

Όπως και καθόλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, περισσότερα από 25 πλοία την ημέρα προσεγγίζουν το λιμάνι της Νάξου το οποίο δεν πληροί τις προδιαγραφές για να δέσουν ταυτόχρονα περισσότερα από ένα δύο.

Έτσι, τα πλοία δένουν δυο-δυο με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στις αφιξοαναχωρήσεις με δεδομένο την πολυκοσμία και τον μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Σημαντική είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Λιμενικές αρχές του νησιού για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφαλή αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών.

Στις επάλξεις βρίσκονται και τα πληρώματα των πλοίων που βοηθούν τους ταξιδιώτες με κάθε τρόπο.

Οι αναχωρήσεις με τα πλοία της Blue Star

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό πρακτορείο της Blue Star στη Νάξο ZAS TRAVEL, το Σάββατο με τα πλοία Πάτμος, Αριάδνη (έκτακτο δρομολόγιο), Δήλος και Νάξος αναχώρησαν 2.692 επιβάτες και 589 ΙΧ αυτοκίνητα.
Την Κυριακή με τα ίδια πλοία έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν από τη Νάξο 2.391 επιβάτες και 504 ΙΧ αυτοκίνητα.

(Visited 8.134 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*