Νάξος: Παντελής η αδιαφορία του δήμου για την αξιοποίηση της δωρεάς οικήματος στην Κωμιακή για την ίδρυση μουσείου

mouseio komiakis dorea 1
Newsroom
24/08/2021 10:15
 
 
 

 

Κινδυνεύει να ακυρωθεί η δωρεά πριν από 5 χρόνια στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παλαιάς παραδοσιακής οικίας στην Κωμιακή για την ίδρυση εκεί «Μουσείου της Ιστορίας και του πολιτισμού της Κωμιακής» – Παντελής η αδιαφορία του Δήμου Νάξου

Πριν από πέντε χρόνια (5 Αυγούστου 2016), δωρήθηκε από τους κληρονόμους του αείμνηστου Ευσταθίου Χωριανόπουλου – Σταθάκη ολόκληρη η παλαιά οικία του στην Κωμιακή για την ίδρυση ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΩΜΙΑΚΗΣ.

Η δωρεά έγινε στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ως το μόνο Νομικό Πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νάξου μετά την κατάργηση των Κοινοτήτων και στη συνέχεια την ενοποίηση των δύο δήμων.

Η δωρεά θέτει ως όρο την υλοποίηση του σκοπού της εντός 5ετίας, η οποία έληξε ήδη και δόθηκε παράταση 2 μηνών από τους δωρητές (λήγει και αυτή σε λίγες μέρες).

Προβλέπει ακόμη τη συγκρότηση Επιτροπής λειτουργίας του Μουσείου από Κωμιακίτες επιστήμονες και εκπροσώπους των φορέων του χωριού.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από το δήμο καμιά απολύτως ενέργεια αναπαλαίωσης του κτιρίου, το οποίο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ούτε καν ο διορισμός από το δήμαρχο της Επιτροπής λειτουργίας του μουσείου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι Κωμιακίτες μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες έχουν προσφερθεί να συμβάλουν αφιλοκερδώς στη μελέτη αναπαλαίωσης του κτιρίου, στην οργάνωση και λειτουργία του μουσείου, ενώ πολλοί Κωμιακίτες έχουν δηλώσει ότι θα προσφέρουν παλαιά σκεύη και κειμήλια στο μουσείο, όταν ολοκληρωθεί η επισκευή του κτιρίου.

Η αδιαφορία του δήμου είναι παντελής, παρά τις συχνές υποσχέσεις, τόσο του προηγούμενου όσο και του σημερινού δημάρχου.

Η Κωμιακή προφανώς είναι πολύ μακριά για το δήμο και δεν είναι εύκολα διακριτή η αδιαφορία του.

(Visited 1.011 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*