Νάξος: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων το Σαββατοκύριακο στην παραλιακή οδό της Χώρας – Πώς θα κινηθούν οι ταξιδιώτες

Newsroom
25/08/2021 02:31
 
 
 

 

Τη διακοπή της κυκλοφορίας στην κεντρική παραλιακή οδό της Χώρας Νάξου αποφάσισε και γι αυτό το Σαββατοκύριακο ο Λιμενάρχης ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση προς το λιμάνι του νησιού όπου αναμένεται να αναχωρήσουν χιλιάδες παραθεριστές.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του κ. Αποστολόπουλου αναφέρει:

Λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων που πρόκειται να αναχωρήσουν από το λιμένα Νάξου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ομαλή ροή των προς αναχώρηση οχημάτων, καθώς και να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των χρηστών της παραλιακής οδού ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:

Το Σάββατο 28, Αυγούστου δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση καθώς και η διέλευση παντός τύπου οχήματος κατά μήκος της παραλιακής οδού, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η διέλευση θα επιτρέπεται κατόπιν σχετικού ελέγχου, μόνο σε:

– Οχήματα που ταξιδεύουν
– Οχήματα τροφοδοσίας
– Οχήματα έκτακτης ανάγκης
– Οχήματα ατόμων που χρήζουν βοήθειας

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, διότι λόγω περιορισμένων λιμενικών υποδομών, η αναμονή των οχημάτων προς επιβίβαση στο Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΡΙΑΔΝΗ» με ώρα αναχώρησης 16:35, θα πραγματοποιείται στην παραλιακή οδό.

Επιπρόσθετα, από τις 8:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα θα απαγορεύεται η στάση – στάθμευση οχημάτων στον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο που βρίσκεται κάτω από το πάρκινγκ πλησίον του δημαρχείου Νάξου.

Αντίστοιχα, το κομμάτι αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την αναμονή των οχημάτων προς επιβίβαση στο Ε/Γ – Ο/Γ Blue Star Delos με ώρα αναχώρησης 18:00.

Από τις 8:00 το πρωί οι οδηγοί των οχημάτων που ταξιδεύουν με το Ε/Γ – Ο/Γ Blue Star Delos θα μπορούν να προσεγγίζουν το εν λόγω σημείο αναμονής, μέσω της οδού Παπαβασιλείου και εν συνεχεία της οδού Αριάδνης, με την καθοδήγηση Λιμενικών οργάνων, όπου και θα παραμείνουν τα οχήματα εκεί έως την ώρα επιβίβασης στο πλοίο.

Κυριακή 29, Αυγούστου 2021

Δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση καθώς και η διέλευση παντός τύπου οχήματος κατά μήκος της παραλιακής οδού, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η διέλευση θα επιτρέπεται κατόπιν σχετικού ελέγχου, μόνο σε:

– Οχήματα που ταξιδεύουν
– Οχήματα τροφοδοσίας
– Οχήματα έκτακτης ανάγκης
– Οχήματα ατόμων που χρήζουν βοήθειας

Η κίνηση λοιπών οχημάτων που επιθυμούν να προσεγγίσουν το λιμένα ή τη χερσαία ζώνη λιμένα θα γίνεται μέσω περιφερειακής οδού.

Ευχαριστούμε των προτέρων για την συνεργασία και φρονούμε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την υπηρεσία μας για την ενημέρωση των πολιτών να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό.

(Visited 1.584 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*