Η ιστορική μονή Φανερωμένης Νάξου κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο

Newsroom
07/09/2021 21:17
 
 
 

 

Η ιστορική μονή της Φανερωμένης Νάξου, συνεχίζοντας την παρουσία που είχε τον 19ο αιώνα στην παιδεία και τα γράμματα, εγκαινίασε το εκδοτικό της έργο, παραδίδοντας στην κυκλοφορία το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο “Κάλλος και Ήθος στην Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή”.

Ποια είναι η ωραιότερη μουσική του κόσμου;
Ποια ομορφιά θα σώσει τον κόσμο;
Ποιο είναι το μήνυμα της μοναστικής παράδοσης στον κατακερματισμένο άνθρωπο;

Το βιβλίο περιέχει κείμενα του ηγουμένου π. Χρυσοστόμου για το κάλλος και το ήθος, την άσκηση και την αγάπη στην Ορθόδοξη φιλοσοφία και πνευματική ζωή. Διανθίζεται με σχέδια από την Κελτική τέχνη και τον θαυμάσιο ύμνο του αγίου Πατρικίου Ιρλανδίας.

Όπως αναφέρεται στον Πρόλογο, τη ζωή και τις ψυχές μας δεν τις ταλαιπωρούν πια τόσο τα πάθη και οι αμαρτίες, όσο μια ιδιότυπη ασχήμια που διαβρώνει δαιμονικά και εξευτελίζει την ύλη και το πνεύμα. Ως τέχνη του κακού, μειλίχιο σάιμποργκ, εξύψωση του τίποτα, βάρβαρη και παγερή αρπαγή κάθε ανθρώπινης ποιότητας, η ασχήμια προσπαθεί να μας κάνει μέρος της. Αντίβαρο ο λόγος και βίος των μεγάλων Πατέρων και Αγίων, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει πει την τελευταία λέξη.

Ο συγγραφέας, φιλόλογος και δρ. Θεολογίας, έζησε στο Άγιον Όρος για 35 χρόνια, και το βιβλίο αυτό αποτελεί μικρή συγκομιδή της εκεί ζωής και εμπειρίας του.

(Visited 453 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*