Γεύση… Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και σαμιώτικων κρασιών στο Παρίσι!

Newsroom
24/09/2021 5:21
  •  
  •  
  •  

 

Μέχρι το Παρίσι ταξίδεψε το κορυφαίο Π.Ο.Π. τυρί της Νάξου, η γραβιέρα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, έχοντας μαζί της… εκλεκτή παρέα!

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του – συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση – προγράμματος “Mediterranean Cheese and Wines”, υλοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση οινογευσίας στην πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις «πρωτεύουσες» της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Εκεί, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ., μαζί με τους πολυβραβευμένους Π.Ο.Π. οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και τους Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. οίνους της Enoteca Regionale Emilia Romagna της Ιταλίας, που επίσης συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν στους καλεσμένους του event (οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., άτομα προερχόμενα από τον εμπορικό και επισιτιστικό χώρο, influencers, κ.a).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο “Evi Evane” της καταξιωμένης διεθνούς φήμης Ελληνίδας σεφ Ντίνας Νικολάου, η οποία, μαζί με την αδελφή της Μαρία, θεωρούνται οι κυριότερες εκπρόσωποι της μεσογειακής διατροφής στην απαιτητική αγορά της Γαλλίας.

Η Ντίνα Νικολάου ήταν και εκείνη που μίλησε για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στους καλεσμένους, ενώ επιμελήθηκε και το μενού του οινογαστρονομικού «ταξιδιού» της εκδήλωσης. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κατόρθωσε να ενθουσιάσει τους καλεσμένους, δημιουργώντας πιάτα που ήταν βασισμένα στην ιστορία και την παράδοση της χώρας μας, ενώ τα συνδύασε με τα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά!

Ανάμεσα στα πιάτα, τα οποία παρουσίασε η Ντίνα Νικολάου στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν:

*πίτα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αρωματικά βότανα και τσάτνεϊ μήλων (σε συνδυασμό με το κρασί «Ψηλές Κορφές»),

*σκεπαστό κλέφτικο με τρία διαφορετικά είδη κρέατος και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και

*τηγανίτες με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αποξηραμένα βερίκοκα και φρέσκο δυόσμο (συνδυασμένες με το κρασί “Samos Vin Doux 2020”).

Την παρουσίαση των κρασιών του Ε.Ο.Σ. Σάμου ανέλαβε ο διακεκριμένος Sommelier – Gerand Oenos FLP, Γιώργος Ιωαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου είχε πρόσφατα πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμα event του προγράμματος “Mediterranean Cheese and Wines”, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, που υλοποιεί η Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), καθώς και την προβολή και εδραίωση του μεσογειακού τρόπου διατροφής με προϊόντα υψηλής ποιότητας.

(Visited 100 times, 1 visits today)