Αύριο το πρωί στη Νάξο το ρωσικό ιστιοφόρο “Shtandart”

Newsroom
13/10/2021 17:17
 
 
 

 

Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου αναμένεται να καταπλεύσει στην Νάξο το ρωσικό ιστιοφόρο “Shtandart”, ακριβές αντίγραφο της φρεγάτας του Μεγάλου Πέτρου, Τσάρου της Ρωσίας και πρώτου πλοίου του στόλου της Βαλτικής, που ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τα σχέδια και τις ναυπηγικές παραδόσεις του 18ου αιώνα.

Το naxostimes.gr, κατ’ αποκλειστικότητα ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει γνωστή την έλευση του “Shtandart” στη Νάξο. Ειδικότερα, στη Νάξο θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Χώρας για μία ημέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εντός του πλοίου λειτουργεί έκθεση που αφορά στην Ελλάδα και έχει τίτλο «Η πιο όμορφη χώρα». Όσοι ενδιαφέρονται να την επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο πλοίο, θα μπορούν να το κάνουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, με μέγιστο αριθμό επισκεπτών τα 25 άτομα ταυτοχρόνως.

Η άφιξη του ρωσικού ιστιοφόρου στο Αρχιπέλαγος έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Έτος Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας 2021 και της διεθνούς ιστορικής και εκπαιδευτικής αποστολής «Φλόγα του Τσεσμέ» στο Αιγαίο, η οποία είναι αφιερωμένη στα 250 χρόνια από τη νικηφόρα Ρωσική Εκστρατεία του Αρχιπελάγους και την καταστροφή του Οθωμανικού στόλου.

Την αποστολή πλαισιώνουν εκπρόσωποι των διοργανωτών της ΜΚΟ «Ρωσικός Γεωγραφικός Σύνδεσμος» και εταιρίας παραγωγής ταινιών, για τη δημιουργία ιστορικού ντοκιμαντέρ αναφορικά με την παρουσία του Ρωσικού στόλου στο αρχιπέλαγος κατά την διάρκεια των Ορλωφικών 1764 – 1774. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην ρωσική και ελληνική τηλεόραση.

Για την επίσκεψη του πλοίου στη Νάξο, ο Δήμος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νίκο Καραβία και την κα Έλενα Κισελέβα – Καραβία, καθώς και το Λιμεναρχείο Νάξου.

(Visited 729 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*