Σε πλήρη εξέλιξη τα προγράμματα επιδοτήσεων από το ΕΣΠΑ

admin
04/05/2016 10:51
 
 
 

 

Οι πρώτες δράσεις του Νέου ΕΣΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σημαντικό ποσοστό των κονδυλίων που θα διατεθούν αφορά στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού τους και την προώθηση των πωλήσεων, με έμφαση στις εξαγωγές και στην πιστοποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών. 

Η ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός επενδυτικού σχεδίου, που είναι βασισμένο στις ιδιαιτερότητες και τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης σας, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, όχι απλά για την συντήρηση, αλλά για την ανάπτυξη της, έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της.

Από τις δράσεις που έχουν ανακοινωθεί, δύο απευθύνονται σε επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν τις 31/12/2015 με έμφαση στους τομείς της διατροφής, των μεταφορών, της υγείας, της πληροφορικής και του τουρισμού. Το ποσοστό επιδότησης ξεκινάει από το 40{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} και φτάνει στο 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στην περίπτωση αύξησης του απασχολούμενου προσωπικού.

Επιδοτούνται δαπάνες για:

  • Αναβάθμιση χώρων
  • Αγορά νέου εξοπλισμού
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος
  • Πιστοποιήσεις, όπως ISO 22000 – HACCP για τα τρόφιμα και ISO 9001 για την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες
  • Μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού
  • Όχημα με άμεση χρήση στην επιχείρηση
  • Δαπάνες προβολής και προώθησης, έρευνα αγοράς

Η μία δράση αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού, χωρίς να περιορίζεται στα καταλύματα. Αφορά σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικιάσεις οχημάτων κάθε είδους (από ποδήλατα έως σκάφη), τουριστικά γραφεία και την οργάνωση δραστηριοτήτων. Η υποβολή προτάσεων ολοκληρώνεται στις 17/5/2016.

Η δεύτερη απευθύνεται στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Έμφαση δίνεται στην αναβάθμιση της παραγωγικής διαδικασίας και της στρατηγικής πωλήσεων, ώστε να ενισχυθούν οι πωλήσεις. Η υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 20/5/2016.

Η σωστή σχεδίαση του επενδυτικού πλάνου και η διαχείριση του έργου, από την υποβολή του αιτήματος για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης έως τη τελική αποπληρωμή, απαιτεί ολοκληρωμένη προσέγγιση, εμπειρία και τήρηση των όρων του προγράμματος.

Η SMART Services εδρεύει στη Νάξο και παρέχει εξατομικευμένες και αξιόπιστες συμβουλευτικές υπηρεσίες στις τοπικές επιχειρήσεις 

Επικοινωνήστε μαζί μας (τηλ: 2285024390, www.smartnaxos.com) για να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες ένταξης της επιχείρησης σας στο νέο ΕΣΠΑ, κατανοώντας τις ανάγκες σας και σχεδιάζοντας από κοινού τις επόμενες κινήσεις. Μαζί θα προχωρήσουμε βήμα – βήμα στη διαχείριση του έργου, ώστε να επιτευχθούν αποτελεσματικά οι οικονομικοί και ποιοτικοί στόχοι ένταξης στην δράση.

Η SMART Services προσφέρει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών που θα αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της επιχείρησης σας και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει.

Οι υπηρεσίες στις οποίες εξειδικεύεται η SMART Services είναι:

  • Ένταξη και Διαχείριση έργων σε Επιδοτούμενα Αναπτυξιακά Προγράμματα, από τη σύνταξη της επενδυτικής πρότασης έως την ολοκλήρωση της υλοποίησης της (Ε.Σ.Π.Α., Ο.Α.Ε.Δ., Leader, Αναπτυξιακός Νόμος).
  • Κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστεριών / κλειδιών
  • Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης
  • Σχεδίαση και Πιστοποίηση συστημάτων βάσει διεθνών προτύπων (π.χ. ISO, HACCP, AGRO)
  • Αδειοδότηση ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων (Ε.Ο.Τ., Πυροσβεστική)
  • Αδειοδότηση επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Marketing
  • Κατασκευή Ιστοσελίδων και σελίδων eshop / ebooking
  • Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Μελέτες

Είμαστε στη διάθεση σας για τον προγραμματισμό μίας συνάντησης, ώστε να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και  μαζί να σχεδιάσουμε την βέλτιστη για την επιχείρηση σας λύση.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*