Επιτέλους σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Νάξου

νοσοκομείο Νάξου ο νέος αξονικός τομογράφος
Newsroom
26/11/2021 21:13
 
 
 

 

Σε λειτουργία μπαίνει από την 1η Δεκεμβρίου ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Νάξου και για τακτικά ραντεβού.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού καθημερινά 8:00-9:30 το πρωί στο τηλέφωνο 2285 360632 (Ακτινολογικό Τμήμα).

Οδηγίες για την προετοιμασία των ασθενών, θα δίνονται κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους με το Ακτινολογικό Τμήμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αξονικός τομογράφος μεταφέρθηκε από το Γενικό νοσοκομείο «Ασκληπιείου Βούλας» και εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο Νάξου τον Οκτώβριο του 2019 με έξοδα που κάλυψε εξολοκλήρου ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Νάξου, για τη ομαλή και ασφαλή λειτουργία του, ήταν απαραίτητη η παρουσία δεύτερου ιατρού Ακτινοδιαγνώστη, κάτι το οποίο, παρά τις εντατικές προσπάθειες τόσο της Διοίκησης του νοσοκομείου, όσο και της 2ης ΥΠΕ, δεν κατέστη δυνατόν.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση: «Με συντονισμένες ενέργειες και την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού, του Διευθυντή Ακτινοδιαγνωστικής καθηγητή κ. Νικόλαου Κελέκη και του Ακτινοδιαγνώστη του νοσοκομείου Νάξου κ. Κωνσταντίνου Σταμέλου πραγματοποιήθηκε η διασύνδεση του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ-ΚΥ Νάξου με το Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του ΠΓΝ Αττικόν, κατόπιν υλοποίησης από το ΓΝ-ΚΥ Νάξου των ενεργειών που προτάθηκαν από τον κ. Κελέκη (ΑΔΑ: 60Θ3469Η2Ο-ΡΟ5) και την υλοποίηση ενός νέου κόμβου-κλάδου (branch) στο σύστημα Paxera PACS του ΠΓΝ Αττικόν αποκλειστικά για το ΓΝ-ΚΥ Νάξου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το νοσοκομείο Νάξου, οι πρώτες αξονικές πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2020 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 553 λήψεις αξονικού σε επείγοντα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς, κατά τις ημέρες που ήταν σε υπηρεσία ο Ακτινοδιαγνώστης του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, ενώ κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για την περαιτέρω υποστήριξη του Τμήματος, πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις ειδικευόμενου Ακτινοδιαγνώστη από το ΠΓΝ Αττικόν.

Η πρόσφατη μετακίνηση ειδικευμένου ιατρού Ακτινοδιαγνώστη στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου, καθιστά δυνατή τη λειτουργία του αξονικού και σε τακτική βάση.

«Οι προαναφερθείσες ενέργειες δυστυχώς απαίτησαν χρόνο αλλά πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών, η οποία αποτελεί πρωταρχικό στόχο και μέλημα της Διοίκησης του ΓΝ-ΚΥ Νάξου» καταλήγει η ανακοίνωση της αναπληρώτριας διοικητή του νοσοκομείου Νάξου.

(Visited 845 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.