Παρέμβαση Μπάιλα για το λιμάνι της Σχοινούσας: «Παραμένει μισοτελειωμένο και… στοιχειωμένο!»

limani sxoinousas
Newsroom
26/11/2019 23:54
 
 
 

«Στοιχειωμένο» χαρακτηρίζει το λιμάνι της Σχοινούσας ο πρώην νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας σε δημόσια παρέμβασή του, την οποία προκάλεσε η χθεσινή προσάραξη του Blue Star Naxos.


Ο κ. Μπάιλας υποστηρίζει ότι το νησί των Μικρών Κυκλάδων «εμφανίζεται» στον χάρτη μόνο κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο κανείς δεν ασχολείται με τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι του. Την ίδια στιγμή, πλέκει το εγκώμιο των καπετάνιων που έχουν να «παλέψουν» όχι μόνο με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και με τις απαράδεκτες ή ακόμη και ανύπαρκτες λιμενικές υποδομές σε κάποια νησιά.

«Έλεος, ας δώσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι στους κατοίκους της Σχοινούσας την δυνατότητα να προσεγγίζει χωρίς κίνδυνο ένα πλοίο στο νησάκι τους σε ένα ασφαλές λιμάνι!» καταλήγει ο πρώην νομάρχης.

Η παρέμβαση του κ. Μπάιλα έχει ως εξής:

Ευτυχώς που δεν προέκυψαν τα χειρότερα!

15 ολόκληρα χρόνια ένα νησί φωνάζει για το νέο του λιμάνι που έχει μείνει ατέλειωτο!
5 ολόκληρα χρόνια η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσπαθούσε να πείσει τους… θεούς πολιτικούς και να κινήσει τους δαίμονες υπαλλήλους του Υπουργείου
Πολιτισμού, για να ξεμπλοκάρουν το Νέο Λιμάνι της μικρής Σχοινούσας, που παραμένει μισοτελειωμένο και… στοιχειωμένο! Και σχεδόν τα είχε καταφέρει και τους είχε ταρακουνήσει!

9 τελευταία χρόνια ο υπογράφων, με δημόσιες παρεμβάσεις του, όπως το παρόν δελτίο Τύπου, προσπαθεί να ξυπνήσει όχι τόσο την πολιτική ευθύνη, αλλά το φιλότιμο και τον ανθρωπισμό των αρμοδίων (Υπουργών, βουλευτών, Περιφέρειας, Δήμων, Λιμενικών Ταμείων, Τοπικών Συμβουλίων) να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια για να τελειώσει επιτέλους το έργο.

Αλλά… δεν βαριέσαι! Ποιος θα ασχοληθεί με 150 ψυχές; Ποιος θα δώσει σημασία και θα σπαταλήσει τόσο χρόνο για 130 ψήφους;

Για όλους αυτούς τους ανεύθυνους – υπεύθυνους η Μικρή Σχοινούσα και τα άλλα μικρά νησιά υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι!

Και το αποτέλεσμα με το ατύχημα του Ε/Γ Ο/Γ Blue Star Naxos ήλθε, ευτυχώς χωρίς θύματα, και μάλιστα για κάποιον που ξέρει τις συνθήκες άργησε! Και άργησε γιατί οι καπετάνιοι μας είναι απαράμιλλοι!
Όμως δεν μπορούν να τα βάζουν συνεχώς και με τον Αίολο και με τον Ποσειδώνα, παλεύοντας σε ένα τόσο στενό λιμάνι!

Παρά το γεγονός ότι είμαι οργισμένος με την αδιαφορία των υπευθύνων και τις ψεύτικες ανησυχίες που κάποιοι εκφράζουν για το γεγονός, δεν θα αναφερθώ σε πρόσωπα και ευθύνες, αλλά έλεος ας πάρει κάποιος το πρόβλημα στα χέρια του και ας δώσουν επιτέλους το ελάχιστο που δικαιούνται οι λίγοι κάτοικοι της Σχοινούσας, δηλαδή την δυνατότητα να μπορεί να προσεγγίζει χωρίς κίνδυνο ένα πλοίο στο νησάκι τους σε ένα ασφαλές λιμάνι!

Δημήτρης Μπάιλας
π. Νομάρχης Κυκλάδων

(Visited 372 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*