Δεμένο στη Νάξο το Blue Star Naxos – Παρουσίασε εισροή υδάτων στη Σχοινούσα (video)

Άκης Αξαόπουλος
25/11/2019 10:57
  •  
  •  
  •  

 

Στη Νάξο θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας το επιβατηγό οχηματογωγό πλοίο Blue Star Naxos, το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες – προσέκρουσε σε ξέρα κατά την διάρκεια προσέγγισης του στο λιμάνι της Σχοινούσας σήμερα το πρωί, λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Μετά την πρόσκρουση, διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε δύο κενές δεξαμενές εφεδρικής πλευστότητας, με τον πλοίαρχο ωστόσο να δηλώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα αξιοπλοΐας του σκάφους. Παρόλα αυτά, αποφασίστηκε η επιστροφή του στη Νάξο, όπου κατέπλευσε μεταφέροντας με ασφάλεια 132 επιβαίνοντες (64 άτομα πλήρωμα και 68 επιβάτες).

Το Λιμενικό Σώμα έχει θέσει σε ετοιμότητα πλωτό σκάφος του και ιδιωτικά σκάφη, ενώ το πλοίο επιθεωρήθηκε ήδη από δύτη.

Σε επικοινωνία του naxostimes.gr με το Υπουργείο Ναυτιλίας, έγινε γνωστό ότι δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής αν το Blue Star Naxos μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του για Πάρο και Πειραιά, ούτε το πώς θα προωθηθούν οι επιβάτες στους προορισμούς τους, σε περίπτωση που το πλοίο δεν μπορέσει τελικά να ταξιδέψει.

Το Blue Star Naxos είχε ξεκινήσει σήμερα νωρίς το πρωί από τα Κατάπολα της Αμοργού με προορισμό το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Νάξο, την Πάρο και τον Πειραιά.

(Visited 2,415 times, 1 visits today)