ΑΝΕΚ-Blue Star Ferries και Μινωϊκές διέκοψαν τα δρομολόγια στη γραμμή Χανιά-Πειραιά-Χανιά λόγω των ακριβών καυσίμων

Άκης Αξαόπουλος
15/03/2022 12:38
 
 
 

 

Στην απόφαση να σταματήσει τα δρομολόγια στην γραμμή Χανιά-Πειραιάς-Χανιά τα επόμενα τέσσερα Σάββατα προχώρησε η κοινοπραξία ANEK-Blue Star Ferries. Συγκεκριμένα δεν θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 26 Μαρτίου και ς τις 2 και 9 Απριλίου. Η επανέναρξη των δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου. Εδώ και έναν μήνα τα δρομολόγια από Χανιά έχουν διακόψει μέχρι νεωτέρας και οι Μινωϊκές γραμμές.

Από την κοινοπραξία δήλωσαν στο newmoney ότι η απόφαση ελήφθη γιατί δεν υπάρχει κίνηση αυτή την εποχή το Σάββατο στη συγκεκριμένη γραμμή και χαρακτήρισαν το θέμα…ανούσιο.

Πάντως το γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχετο από την μεγάλη ανατίμηση των ναυτιλιακών καυσίμων με τις εταιρείες να σχεδιάζουν τρόπους για να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος το οποίο έχει εκτοξευθεί και δεν μπορεί να καλυφθεί από τα εισιτήρια. Οι τιμές των ναυτιλιακών καυσίμων αγγίζουν τα 1.000 ευρώ ο τόνος.

Τα επιτελεία των εταιρειών μελετούν λύσεις. Ήδη όπως προαναφέραμε προχωρούν σε αυξήσεις της τιμής εισιτηρίων. Αυξήσεις όμως οι οποίες δεν μπορεί να είναι αναλογικές με την αύξηση της τιμής των καυσίμων γιατί «στο τέλος δεν θα μπαίνει επιβάτης στο πλοίο» όπως επεσήμανε στο newmoney στέλεχος της ακτοπλοΐας.

– Αυτή την εποχή είναι δύσκολο να δέσουν πλοία αφού «ταξιδεύουν» τα άκρως απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των νησιών τον χειμώνα.

-Μελετάται η μείωση της ταχύτητας

-Συνένωση δρομολογίων

-Αραίωση της συχνότητας των δρομολογίων

 

Πηγή: newmoney.gr

(Visited 264 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.