Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τη χρήση μάσκας στα πλοία

Άκης Αξαόπουλος
31/05/2022 12:34
 
 
 

 

Από αύριο Τετάρτη 1η Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτικότητα στις μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, και έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Μάλιστα αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας ώστε να καθορίσει τι θα γίνει με τις μάσκες στα πλοία, με δεδομένο ότι μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο.

Πάντως για το θέμα φαίνεται ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και στους ειδικούς της επιτροπής.

Άλλωστε στα αεροπλάνα η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική επειδή οι θέσεις είναι αριθμημένες αλλά και επειδή υπήρχε η σχετική παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκτιμάται μάλιστα ότι στα αεροπλάνα ο κίνδυνος είναι μικρότερος επειδή υπάρχουν ειδικά φίλτρα εξαερισμού στην καμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα πλοία αναμένεται να τηρηθεί αντίστοιχο πρωτόκολλο, δηλαδή στα σημεία όπου υπάρχουν αριθμημένες θέσεις μέσα στα πλοία δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα, ενώ όπου οι θέσεις είναι χωρίς αρίθμηση, θα πρέπει να χρησιμοποιείται.

Πού καταργούνται οι μάσκες και πού παραμένουν

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες, όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες, όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός όπου δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις και μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 211 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*