Ελληνική σημαία και πλώρη για τις Κυκλάδες για το πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ» (video)

Newsroom
19/01/2023 08:47
 
 
 

 

Ολοκληρώθηκε στο χιονισμένο Μάριενχαμ της Φινλανδίας η παραλαβή του νεοαποκτηθέντος πλοίου ΑΝΕΜΟΣ (πρώην ROSELLA), από τη Viking line στη δική μας Aegean Sea lines (Όμιλος Ευγενίδη). Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, ο Cpt Γιώργος Ευμορφόπουλος σήκωσε την Ελληνική σημαία στο πλοίο, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη απόκτησή του από την αγαπημένη εταιρεία της Σίφνου. Ακολούθησε, επίσης, και επίσημη ανακοίνωση από τη Viking Line.

Την αποστολή της εταιρείας στη Φινλανδία, πλαισιώνει επίσης και ο Εκπρόσωπος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Sea Lines κ. Ιωάννης Δεπάστας, ο οποίος παρακολούθησε την τελετή της ύψωσης της Ελληνικής σημαίας γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια.

Να θυμίσουμε, ότι το πλοίο αγοράστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2022, ενώ το πλήρωμα που εστάλη στη Σκανδιναβία για την παραλαβή του, δουλεύει πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να το προετοιμάσει για την επιστροφή του στην Ελλάδα. Η αναχώρησή του πολυτελούς πλοίου από το Φιλανδέζικο λιμάνι αναμένεται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Με την απόκτηση του πολυτελέστατου ΑΝΕΜΟΣ, η νεοσύστατη Aegean Sea Lines αναμφίβολα έρχεται για να μείνει στη γραμμή που την καθιέρωσε στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, αυτή των Δυτικών Κυκλάδων. Μια γραμμή, που υπηρέτησε επάξια και με συνέπεια τα προηγούμενα 17 χρόνια, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ακτοπλοϊκές υπηρεσίες. Στην ίδια φιλοσοφία θα συνεχίσει και με το πολυτελές cruise ferry ΑΝΕΜΟΣ, ένα πλοίο που όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί ποτέ να νησιά της γραμμής.

Το ΑΝΕΜΟΣ ναυπηγήθηκε το 1980 στο Wärtsilä Turku. Έχει χωρητικότητα 16.850gt (2.300 dwt), μήκος 136,1 μέτρα, πλάτος 24,24 μέτρα και βύθισμα 5,40 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.530 επιβάτες (422 κρεβάτια) και 340 Ι.Χ. ή 145 Ι.Χ. και 47 φορτηγά (720 γραμμικά μέτρα). Εξοπλίζεται με 4 κύριες μηχανές Wartsila AB, Pielstick (12PC2-2V-400) συνολικής ιπποδύναμης 24000 BHP και μπορεί να αναπτύξει άνετα υπηρεσιακή ταχύτητα 20,2 κόμβων και 21,5 κόμβων max. Επιπλέον, εξοπλίζεται με 2 bow thruster, δύο ράμπες φόρτωσης πρύμα (συν visor στην πλώρη), διπλά τιμόνια, προπέλες μεταβλητού βήματος, είναι Ice Class IA και διαθέτει 93 μονόκλινες καμπίνες πληρώματος!

Διαθέτει, επίσης, άνετα καταστρώματα περιπάτου, αρκετά πολυτελή σαλόνια, Café, Sea Shop, Παιδότοπο, Smoking Room, Pub/Café, Fun Club, Casino και Conference Rooms.

Καλορίζικο και επίσημα το πλοίο και καλή επιστροφή στην πατρίδα!

 

Πηγή: arxipelagos.gr

(Visited 1.689 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*