Στην εκδήλωση για την ανάδειξη της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος ο Μητροπολίτης Σύρου

Newsroom
31/03/2023 13:29
 
 
 

 

Προσκεκλημένος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, παρέστη στην εκδήλωση για την ανάδειξη της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην προστασία των θαλασσίων συνόρων, της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Για την εθνική και κοινωνική προσφορά του Λιμενικού Σώματος ομίλησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός κ. Κατσαφάδος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αλεξανδράκης.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν Λιμενάρχες νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και Κυβερνήτες πλοίων του Λιμενικού Σώματος, που έδρασαν στην θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και πέντε Σπουδαστές της Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, οι οποίοι, με αυτοθυσία, έσωσαν συνεπιβάτες τους κατά το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, Βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αξιωματικοί και των Τριών Όπλων και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την μεγάλη προσφορά του στο Έθνος, την κοινωνία και τον άνθρωπο, και εκείνος τον ευχαρίστησε για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στα δώδεκα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*