Ξεκίνησε τη συντήρησή του το POWER JET – Επιστρέφει στις Κυκλάδες και Κρήτη τέλη Απριλίου

Newsroom
08/04/2023 08:04
 
 
 

 

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλου, μετά τη χειμερινή ακινησία του στον Πειραιά, οδηγήθηκε το ταχύπλοο HSC “POWER JET” της Seajets προκειμένου να προετοιμαστεί για τη νέα θερινή σεζόν.

Το πλοίο θα εκτελέσει εργασίες δεξαμενισμού και συντήρησης, ενώ αναμένεται να επανέλθει στο δρομολόγιο Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ίος – Νάξος – Πάρος – Μύκονος μέχρι τα τέλη Απριλίου. Δρομολόγιο, που θα εξυπηρετήσει μέχρι και το τέλος της θερινής περιόδου, τον Οκτώβριο.

Το πλοίο ανήκει στη Seajets, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία και έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, καθώς και σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης ταχύπλοων σκαφών στον κόσμο.

Σήμερα, αποτελεί τον ταχύτερο δρόμο προς το Αιγαίο, καθώς διαθέτει ένα σύγχρονο στόλο από σκάφη υψηλών επιδόσεων, ενώ παράλληλα καλύπτει περισσότερες από 250 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων.

Το HSC “POWER JET” ναυπηγήθηκε στην Αυστραλία (Austal) το 1996. Έχει χωρητικότητα 5.335gt (344 dwt), μήκος 82,30m, πλάτος 23m και βύθισμα 2,5m. Η μεταφορική του ικανότητα είναι για 1.200 επιβάτες και 150 I.X.. Εξοπλίζεται με 4 πανίσχυρες κύριες μηχανές MTU 20V1163 συνολικής ισχύος 26.000 KW και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 36 κόμβων.

 

Πηγή: arxipelagos.gr

(Visited 283 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*